Класифікація систем фонового озвучування: поради по підбору та встановлення

Дата публікації 16.02.2017.

Озвучування різних типів приміщень в Україні - пріоритетний напрямок діяльності нашої компанії. Багаторічний досвід роботи в даній сфері дозволяє нам знаходити надійні і якісні інсталяційні рішення для будь-якого бару, ресторану, кафе, конференц-зали та багатьох інших будівель громадського та приватного призначення. В даному огляді ми розповімо про акустичних системах Hi-Fi і Hi-End в ролі фонового оповіщення, озвучування за допомогою трансляційній акустики, аварійні системи оповіщення. Але все ж рекомендуємо при покупці і установці даного обладнання, звернутися до наших фахівців, які абсолютно безкоштовно проведуть консультацію поїх підбору а при необхідності і установку всього комплексу систем фонового озвучування.

Класифікація систем фонового озвучування: поради по підбору та встановлення
  • Системи фонового озвучування: послуги нашої компанії

    Озвучення різних за призначенням приміщень в Україні є пріоритетною галуззю співпраці з нашими клієнтами. Досвід роботи в галузі озвучування дозволяє нам знаходити сучасні інсталяційні рішення для бару, ресторану, кафе, конференц-залу та багатьох інших будівель приватного та громадського призначення. У своїй роботі ми використовуємо лише найнадійнішу техніку. Великий асортимент продукції дозволить вибрати відповідну для конкретного випадку модель.

    Системи для озвучування фону: послуги нашої компанії

    При підборі певних фонових систем та створенні сучасних інсталяційних проектів наша компанія LuxPRO враховує низку факторів: вид акустичної системи, ее функціональне використання, архітектурні особливості приміщення, дизайнерські аспекти, ландшафтні нюанси.
     

    На ринку України представлені численні моделі по конструктивному виконанню: стельові системи акустики, підлогові, настінні, а також обладнання в стіни або стеля, що вбудовується, системи для використання в нестандартних умовах, наприклад, в режимі підвищених або знижених температур або високої вологості повітря.

    Крім того, фахівці враховують всі архітектурні тонкощі приміщення, створюючи звучання, що рівномірно розподіляється. Також професіонали пропонують різні системи регулювання, що дозволяє комфортно налаштовувати звук у різних зонах. Наші фахівці під час здійснення інсталяційних робіт враховують особливе призначення майбутньої акустичної системи:

    • трансляція різноманітних інформаційних текстів, службових оповіщень, довідкових новин;
    • трансляція музики;
    • озвучування приміщень для запобігання або під час різних екстремальних ситуацій, коли потрібна евакуація людей.

    Акустичні фонові системи – це важливий атрибут будь-якого сучасного приміщення, тому ми працюємо та швидко здійснюємо будь-які завдання.

    Акустика для фонового оповіщення: ключові різновиди

    До різновидів сучасних систем оповіщення належить таке обладнання:

    • акустика типу Hi-Fi та Hi-End моделі;
    • системи оповіщення трансляційного різновиду;
    • спеціальні моделі акустики, призначені для оповіщення у випадках аварій та екстремальних ситуацій.

    Кожен із цих типів звукового обладнання має свої ключові параметри та характеристики.

    Акустичні системи Hi-Fi та Hi-End у ролі фонового оповіщення

    Переважне використання систем для фонового озвучення – створення звуку в приміщеннях з невеликою площею. Особливість такої акустики – у можливості її локального розміщення, тобто звукопідсилювач та безпосередньо акустичні колонки розміщуються в одному місці. Найбільшу популярність подібні системи завоювали у побутовому застосуванні, наприклад для створення власних домашніх кінотеатрів.

    Однак у сучасному застосуванні вони зустрічаються у невеликих кафе та ресторанах, їх застосовують для озвучування класних аудиторій у школі чи університеті. Але, зрозуміло, установка таких систем досить обмежена, оскільки немає можливості паралельного комутування колонок, до підсилювача підключається лише кілька динаміків, і навіть обмежена довжина кабелю.

    Фонове звучання трансляційної техніки

    Під час створення озвучки на тлі фахівці радять застосовувати сучасну трансляційну техніку. Це широке поняття, куди входить різне обладнання - сучасні гучномовці, якісні підсилювачі, комфортні для роботи регулятори гучності та багато іншого.

    Оптимальний варіант – це трансляційна акустика із сигнальним рівнем від 70 до 100В. Великий вибір звукової техніки пропонує найвідоміший німецький виробник Bosch. Саме таке звукове обладнання дозволяє найбільш якісно відтворювати сповіщувальний звук. Ключова перевага застосування трансляційних систем – це якісний сигнал (без будь-яких серйозних втрат) із збільшеною амплітудою, що дозволяє поширювати аудіо сигнал на досить великі відстані.

    Крім цього, застосування акустики трансляційного призначення – це помітна економія, тому що для підключення та функціонування обладнання немає необхідності купувати дорогий акустичний кабель. Особливість підключення трансляційних динаміків – в їхній паралельній комутації на одну лінію двопровідного типу. Якщо ж зон озвучування кілька, то у такому разі акустика поєднується зонально. Відмінні різновиди акустики для систем сповіщення пропонує іспанський бренд Ecler. В асортименті іспанського виробника кожен покупець знайде потрібні моделі для створення працездатної системи для ресторану, лаундж бару або складної системи оповіщення в готелі, заміському комплексі.

    Цілий ряд оригінальних моделей трансляційної акустики (гучномовці, регулятори, підсилювачі) пропонує якісний китайський бренд ITC.

    Аварійні системи оповіщення

    Створення даного типу оповіщальної системи здійснюється у більш ретельному та продуманому режимі, оскільки до такого обладнання висуваються серйозні вимоги. Адже справді йдеться не про програвання веселої фонової музики в торговому залі, а про серйозні речі – безпеку людей.

    Особливість підключення такої акустики – наявність обов'язкового виходу на спеціальні пристрої, що відтворюють голос. Ці пристрої автоматично зачитують попереднє повідомлення про евакуацію або будь-яке інше попередження про небезпеку. Крім того, системи мають бути оснащені надійними датчиками, які миттєво реагують на небезпеку та передають сигнал на акустичні системи оповіщення.

    Купуйте обладнання високої якості для фонового озвучення в інтернет-магазині LuxPRO, а також скористайтесь послугами наших фахівців, які професійно вирішують інсталяційні проекти будь-якої складності.

Якщо Вас зацікавила стаття, Вам буде цікаво довідатися про ці товари: