Світломузика для домашніх розваг: асортимент і особливості вибору

Дата публікації 16.01.2017.

Як зробити домашнє свято яскравим і незабутнім, порадувати дітей, а дорослих змусити з теплотою згадувати минулі заходи. Сучасні світлові прилади для будинку вже не обмежуються новорічною гірляндою, це практично те ж професійне обладнання що стоїть в нічних клубах, але адаптоване для невеликих приміщень. У цій статті ми розглянемо всі основні типи світлових приладів, які найкраще підійдуть для домашніх розваг і будуть чудовим подарунком для Ваших близьких.

Світломузика для домашніх розваг: асортимент і особливості вибору
  • У житті кожного з нас відбувається безліч свят, і найприємніші і душевні з них проходять в колі сім'ї разом з найближчими родичами і товаришами. Як правило більшість з цих свят проходять в домашній обстановці, але так хочеться, що б домашнє свято за розмахом і барвистості не поступався перед атмосфері нічних клубів, караоке барів та інших розважальних закладів. Витрачати на це десятки і сотні тисяч не кожен захоче, саме для таких рішень є окрема серія світлових приладів для домашніх розваг. Умовно її можна розділити на наступні типи:

     
     

    Світлодіодні диско кулі

    Почнемо з найпопулярнішою і доступною серії приладів, світлодіодних LED диско куль або півсфер Magic Ball. Принцип роботи у них досить простий, всередині приладу розташовані три або шість різнокольорових світлодіодів, які за допомогою маленького моторчика наводяться в рух і за рахунок рифленої огранки півсфери, промені світлодіодів розбиваються і переломлюються на безліч променів. За функціональністю ці прилади 
    мають кілька серій з різним функціональним набором, самі бюджетні з них Adamant і Briliant оснащені тільки звуковою активацією і автоматичним режимом. Наступні моделі з вбудованим плеєром VS-26MP і VS-26MP3 оснащені динаміком і MP3 плеєром з роз'ємами USB і SD для незалежного програвання музики і світлового шоу. Модель VS-26MP3 додатково оснащена mini USB роз'ємом і Bluetoth, трьома додатковими світлодіодами і дисплеєм для відображення інформації плеєра. Моделі VS-66-I і BAT-9 оснащені додатковими 48 світлодіодами для ще більш широкого світлового покриття, крім того модель BAT-9 як і BAT-7 має акумулятор для автономної роботи до 4 годин.  Моделі BM046E4 і REMBALL HOT TOP оснащуються панеллю для управління світловими режимами і роз'ємом для управління по DMX і Master / Slave. Дані прилади є найоптимальнішими при мінімальному бюджеті, вони прості в управлінні і стануть приємним подарунком до кожної оселі, особливо якщо на святі будуть присутні діти.
     

    Світлодіодні прожектори

    Світлодіодні LED прожектори призначені для заливного світла приміщень і доповнення роботи дискотечних ефектів. Всі прожектори мають три кольори світлодіодів і при змішуванні вони створюють різні відтінки або білий світ. Критерієм вибору прожекторів в першу чергу є потужність приладу яке складається з кількості світлодіодів (6-256 шт.) І потужності світлодіодів (1-30 Вт). Також прожектори відрізняються формою (круглі і прямокутні), витягнутим або плоским корпусом, виконаним з пластика або металу, наявністю підсвічування, стробированием, ультрафіолетовим світлом, кутом розкриття і ступенем захисту. Прожектори чудово підійдуть для створення лаунж настрою затоку приміщення приємним ніжним світлом або навпаки створять яскраве освітлення для тематичної вечірки. Програмуються прожектори за допомогою вбудованої панелі управління, але для більш точного налаштування і швидкого перемикання режимів необхідно придбати DMX-пульт, яким можна управляти відразу всіма світловими приладами з DMX роз'ємом.
     

    Лазерне шоу-обладнання

    Одним з найяскравіших світлових ефектів є лазер, який при використанні спільно з дим-машиною створює неповторне об'ємне світлове шоу. Найпопулярніші моделі міні-лазерів мають два або три джерела світла, самі бюджетні - червоний і зелений, моделі середнього рівня червоний і синій, а більш дорогі варіанти три кольори. Також лазера можна розділити на заливальні і анімаційні, перші заповнюють кімнату однотипними малюнками, які можуть плавно або динамічно змінюватися, анімаційні створюють одну рухому картинку яку можна намалювати через спеціальну програму або завантажити готові варіанти з інтернету, але за ціною вони значно дорожче. З мінусів лазера можна віднести короткочасні режими роботи (в середньому після години роботи годину перерву), так як джерело світла швидко нагрівається і при тривалій безперервній роботі його ресурс знижується.
     
     

    Світлодіодні і лампові стробоскопи

    Стробоскопи в домашніх умовах використовуються дуже рідко, але все ж їх ми теж розглянемо. Поділяються вони на лампові і світлодіодні, які в свою чергу бувають як білими, так і кольоровими. Також стробоскопи мають широкий вибір по рейтингу потужності, але в домашніх умовах краще обмежиться 25 Вт для світлодіодних і 75-100 Вт для лампових, крім того слід врахувати що дитячі очі більш чутливі до яскравих спалахів, тому на дитячих святах краще обійтися без стробоскопа.
     

    Інші дискотечні ефекти

     
    До іншим світлодіодним ефектів можна віднести сферичні дискотечні ефекти і комбо-прилади, які включають одночасно світлодіодні дербі, заливний лазер і стробоскоп ніж дозволяють економити місце, а також більш зручні при транспортуванні і коштують дешевше декількох окремих світлових приладів.
     
    У магазині LuxPro представлений широкий асортимент світлового обладнання для свят різному рівня, звертайтеся і ми допоможемо підібрати саме те що Вам потрібно.
     

     

Якщо Вас зацікавила стаття, Вам буде цікаво довідатися про ці товари: