Дзеркальна куля або напівсфера – невід'ємний атрибут дискотеки

Дата публікації 18.02.2021.

Дзеркальна куля - це незвичайний пристрій, вся його поверхня вкрита сотнями невеликих шматочків дзеркала. Якщо спрямувати нею промені, всі вони відбиваються, наповнюючи приміщення м'якими відблисками. Коли він обертається, відблиски розкидаються по всьому приміщенню, створюючи у ньому незвичайну, святкову та позитивну атмосферу.

Ми підготували статтю в якій розповімо про особливості, характеристики та переваги дзеркальних куль і напівсфер, а також опишемо як правильно здійснити підключення обладнання, щоб ваша дзеркальна куля була найкращим вибором не тільки для дискотеки, але й служила яскравим елементом дизайну вашого приміщення!

Дзеркальна куля або напівсфера – невід'ємний атрибут дискотеки
  • Дзеркальна куля є невід'ємним атрибутом будь-якої дискотеки. Дуже складно уявити собі нічний клуб, танцпол, вечірку без кулі, що обертається, яка, обертаючись, виблискує і відкидає сотні променів.
     
    Абсолютно у кожної людини дискотека асоціюється саме із дзеркальною кулею. Клуб може бути не обладнаний супер новою технікою, обладнанням для створення світлового шоу, але мати на своєму танцполі дзеркальну кулю він просто зобов'язаний.

    Особливості, характеристики та переваги дзеркальних куль та півсфер

    Дзеркальна куля - незвичайний пристрій, вся його поверхня вкрита сотнями невеликих шматочків дзеркала. Якщо спрямувати нею промені, всі вони відбиваються, наповнюючи приміщення м'якими відблисками. Коли він обертається, відблиски розкидаються по всьому приміщенню, створюючи у ньому незвичайну, святкову та позитивну атмосферу.
     
    Переваги:
    • м'які відблиски, ніж від іншого світлового обладнання;
    • відблиски від дзеркальної кулі нешкідливі для очей, вони не стомлюють як світло від лазера;
    • широка сфера застосування, їх використовують не лише у нічних клубах, а й у барах та ресторанах, де є танцпол;
    • великий модельний ряд, безліч кольорів та розмірів;
    • доступна вартість, напівсфера коштує набагато дешевше, ніж будь-яке інше світлове обладнання для дискотек та для дому.

    Сфера повинна бути розташована під стелею, що вище вона знаходиться, тим більше заповнює приміщення своїм відблиском. Щоб створити можливість обертання, встановлюється додатковий пристрій, який приводить у рух.

    На сьогоднішній день існує неймовірно багатий модельний ряд. Якщо раніше на дискотеках можна було зустріти виключно класичні моделі, то сьогодні ситуація інакша. Наприклад, є варіанти з жовтими дзеркалами і навіть різнокольоровими. Також в залежності від кольору прожектора, що спрямовує свої промені на сферу, залежатиме те, якого відтінку будуть відблиски.

    Сфери бувають не тільки з різним кольором дзеркал, але й різних розмірів. Наприклад, є великі, середні і дуже дрібні. Також є півсфери, які найчастіше не крутяться, а просто кріпляться до стелі. Вони теж виготовляються із дзеркалами різного тонування.

    Підключення обладнання

    Щоб дзеркальна куля запрацювала, необхідно оснастити її необхідними додатковими аксесуарами. Так, наприклад, до стандартного комплекту входить сама куля, мотор, ланцюг для кріплення до стелі, підсвічування.
    Без придбаного додатково освітлювального обладнання, дзеркальна куля буде просто аксесуаром, який гості танцполу навіть не помітять.
    Щоб пристрій запрацював, засвітився, і залив приміщення своїми променями, необхідно купити спеціальну світлотехніку.
    Як правило, як потужне джерело світла використовують пінспот. Він є досить простим і недорогим обладнанням, яке складається з захисного корпусу і лампи, поміщеної в нього, а також спеціального відбивача і лінзи. Потужні світлодіоди є джерелом світла у пінспоті. Головна перевага світлового обладнання даного типу – економічне споживання електроенергії. Також пінспот відрізняється тривалістю своєї служби.
     
    Найбільш популярні моделі здатні оперативно змінювати свій спектр світлового потоку, вони можуть підтримувати стробоефект. Для керування такого пристрою знадобиться дистанційний пульт (контролер). Багато пінспотів працюють за протоколом DMX, найновіші моделі оснащені «рухомою головою» з приводом. Цей тип світлового обладнання, як правило, використовується для підсвічування сфер, що знаходяться в досить великих приміщеннях.
     
    У свою чергу, для нічного клубу, для вечірки з невеликим танцювальним майданчиком можна вибрати більш просту апаратуру. Наприклад, оптимальним вибором стане PAR-прожектор. Цей прилад має легкий алюмінієвий корпус, в якому розташовується спеціальна фара, що зовні чимось нагадує автомобільну. Усередині фари знаходиться лампа. Також у корпусі розміщено дзеркальний відбивач та рефлектор. PAR – безлінзові прожектори.

    Дзеркальна куля для дискотеки – найкращий вибір!

    Підбираючи світлове обладнання для свого нічного клубу, для вечірки або будинку в першу чергу, необхідно відштовхуватися від розмірів самого приміщення і танцполу. Чим більша площа, тим відповідно і сфера має бути більшого діаметра. Стандартні моделі можуть змінюватись від 13 до 30 см. 
     
    Після того, як буде зроблено вибір розміру, можна приступити до вибору кольору і вибору освітлювального обладнання. Тут, як кажуть, вся справа смаку. Вибрати класику чи щось незвичайне та яскраве – вирішувати тільки вам.
     
    Для приміщень з великим простором виробники рекомендують вибирати моделі із зовнішніми світловими елементами. Сама сфера підвішується до стелі, а напроти неї встановлюється яскравий та потужний прожектор. Щоб посилити ефект, можна придбати кілька освітлювальних приладів і поставити їх з різних боків у приміщенні, а потім скоригувати напрямок і потужність світла на півсферу.
     
    Дзеркальна куля – невід'ємний атрибут будь-якої дискотеки. Зробіть свій нічний клуб яскравим та стильним, просто купіть кулю чи півсферу!
Якщо Вас зацікавила стаття, Вам буде цікаво довідатися про ці товари: