Монітори для ПК - особливості покупки, чи важлива ціна?

Дата публікації 27.03.2019.

Монітори - важлива деталь в персональному комп'ютері. Вони в першу чергу необхідні для виведення даних, відображення графічних даних. Якісний девайс - запорука плідної роботи.

Сьогодні така техніка повинна мати універсальними характеристиками: підходити для роботи з графічними і текстовими документами, завантажувати ігри, забезпечувати безпроблемний серфінг по мережі Інтернет, а також і дозволяти дивитися серіали і фільми в хорошому дозволі.

Монітори для ПК - особливості покупки, чи важлива ціна?
  • Вибираємо якісний монітор

    Монітор для персонального комп'ютера - річ незамінна. Без нього уявити комфортне використання ПК просто неможливо: інформація від процесора просто не буде виводитися. На ринку представлено безліч моделей, серед такого розмаїття часом досить складно знайти оптимальний варіант для своїх цілей.

    У нашому інтернет-магазині представлені моделі від провідних виробників:

    Ми зібрали сучасні гаджети з хорошим функціоналом і можливістю добре передавати зображення у всіх його тонкощах. Ми допоможемо вибрати хорошу модель для домашнього або комерційного використання. Перед покупкою рекомендуємо звертати увагу на такі характеристики.

    Діагональ екрану: важлива риса

    Багато виробників розраховують вартість вироблених моніторів з урахуванням цієї характеристики: чим більше діагональ, тим вище ціна. Всього можна виділити 4 типи екранів з урахуванням цієї характеристики.

    1. Бюджетний сегмент - від 18,5 до 20 дюймів. Дуже часто такі моделі можна знайти в офісах - їх можливостей цілком достатньо для виведення не надто «важких» графічних зображень. Техніка недорога, підходить і для домашнього використання.
    2. Масовий сегмент - від 21,5 до 24 дюймів. Такі пристрої користуються найбільшою популярністю. Звертаємо Вашу увагу на те, що багато розробників ігор і Інтернет-контенту орієнтуються саме на цей клас.
    3. 27 дюймів - сегмент з підвищеними можливостями. Варто відразу зазначити, що економити на цьому класі не можна. Якщо вибрати досить бюджетну модель, на ній буде чітко видно окремі пікселі. А ось якісний екран з такою діагоналлю цілком може замінити невеликий домашній телевізор і забезпечувати якісне зображення під час перегляду.
    4. З діагоналлю понад 30 дюймів. Для повсякденного використання такий варіант не можна назвати практичним: на стандартній відстані від очей неможливо забезпечити нормальний кут огляду. Такі моделі навряд чи стануть в нагоді для звичайного використання.

    Найоптимальнішим варіантом все ж залишається модель з діагоналлю в 24 дюйми. Чому? Все завдяки досить великому екрану: щоб отримати більше інформації тепер не потрібно постійно прокручувати коліщатко мишки. Крім цього, завдяки їм можна зручно працювати з досить великими об'єктами: картами або кресленнями.

    Якщо монітор підбирається для ігор, то велика діагональ дарує відчуття реалістичності і повного занурення в атмосферу. Такі моделі відрізняються тривалим терміном експлуатації - від 10 до 15 років. Як показує практика, багато наших клієнтів в результаті все одно купують дисплеї побільше: вони і зручніше, і практичніше.

    Звертаємо увагу на дизайн

    Здавалося б, дизайн - це в принципі сама останній фактор, на який варто звертати увагу при виборі монітора. Розглянемо основні моменти, на які все ж рекомендується дивитися перед покупкою.

    1. Рамку краще вибирати тонку. Цей фактор дозволить зосередитися на матеріалі, не відволікатиме від важливої ​​роботи.
    2. Яскравість індикаторів. Найкраще проявляють себе моделі з тьмяними і невеликими індикаторами. Занадто яскраве світло може просто дратувати, а миготливий і надто насичений варіант може ще й заважати відпочивати вночі.
    3. Можливість міняти кут нахилу і висоту розташування екрану. Якщо монітор стоятиме надто низько, це загрожує розвитком проблем з поставою. Тому фахівці нашого інтернет-магазину рекомендують вибирати моделі з гнучкою системою налаштувань.

    Таким чином, якісний монітор відрізняється своєю загальною ергономічністю і гнучкою системою налаштувань.

    Висока роздільна здатність - запорука гарної картинки

     На сьогодні відомо безліч варіантів вирішення, яке впливає і на якість картинки в цілому. це:

    • HD (1366x768 пікселів), підійде для невеликих моніторів;
    • FullHD (2K, 1920x1080 пікселів) сумісний з великими і середніми моделями;
    • WQHD (2560x1440 пікселів) розроблений для діагоналей понад 30 дюймів;
    • UltraHD (4K, 3840x2160 пікселів), також підходять для роботи з надвеликих екранами.

    Важливо відзначити, що останні два варіанти - це більше маркетинговий хід, ніж перша необхідність для повсякденного використання в цілому. Переважна більшість контенту в Інтернеті не розраховане на максимально доступне сьогодні дозвіл (перші кроки почав робити YouTube, але відеофайлів у форматі 4К все ще дуже мало). UltraHD підійде для роботи професійного фотографа, коли є необхідність обробляти оригінальні фото в шикарному якості.

    Для повсякденного використання цілком достатньо дозволу HD, FullHD. Сучасні розробники ігор враховують поширення цього обладнання, розробляючи таким чином відповідний контент.

    Вибір монітора за типом матриці

    Тип матриці - ще один важливий крок у виборі якісного монітора. У нашому інтернет-магазині представлені всі популярні моделі. Розглянемо коротко їх переваги та недоліки.

    • TN. Це недорогі і досить швидкі моделі, підходять для геймерів, які не хотіли б занадто вже багато витрачати на покупку дисплея;
    • VA. Вони відрізняються демократичною ціною і хорошою контрастністю, швидко змінюють картинку. Це досить універсальний тип і для будинку, і для офісу;
    • IPS (PLS в маркуванні Samsung) - це дорогі моделі, чия ціна виправдовується функціоналом. Відмінна передача кольору - це головна характеристика подібного класу обладнання.
Якщо Вас зацікавила стаття, Вам буде цікаво довідатися про ці товари: