Мультикори для передачі сигналів аналогового і цифрового рівнів

Дата публікації 15.12.2018.

Мультикорні кабелі купити, які пропонує інтернет-магазин LuxPRO - сучасне обладнання, без якого не обходиться жоден масштабний проект. В основному їх використовують на концертних заходах, так як вони дозволяють передавати на великі відстані сигнали аналогового і цифрового рівнів. Пропонуємо невеликий огляд який дозволить сформувати початкове розуміння про дану продукцію.

Мультикори для передачі сигналів аналогового і цифрового рівнів
  • Основні особливості

    Даний вид обладнання називають також багатоканальними кабелями - одне з «офіційних» назв. Що стосується «неофіційних» найменувань, то тут фантазія фахівців пішла дуже далеко. Іноді звукорежисери або музиканти називають мультикори «зміями», зокрема - «анакондами». Нерідко кабелі називаються «шлангами» або ще більш фамільярно - «кишками».
     
    Зовнішня їх конструкція може бути різною в залежності від конкретної моделі і виробника. Іноді вони пропонуються в комплектації - панель регулювання і «пучок» кабелів (наприклад, лінійка мультикорів від Bespeco). Нерідко мультиканального кабелі можна купити в бобінах конструкції з необхідною рамою, куди кріпиться смотка шнурів. Наприклад, більшість таких моделей пропонує Roxtone.
     
    Але в цілому, конструкція являє собою стандартний набір - спеціальна панель регулювання (сценічна коробка) і кілька мультикорів (в залежності від моделі їх може бути різна кількість).

    Призначення мультикорних кабелів і їх внутрішня конструкція

    Мультикор призначений для передачі цифрового або аналогового сигналу - мікрофонного або лінійного.
     
    Кілька кабелів розташовуються в одній загальній ізоляції - потужної, надійної, міцної. Іноді виробники впроваджують у внутрішню конструкцію шнури з текстилю або пластику, щоб надати ще більшу міцність від механічних пошкоджень.
     
    Кабель багатоканального напрямки і мікрофонний шнури розташовуються симетрично, у них загальне екранування. Одне з основних переваг використання такої комбінації кабелів - висока стійкість до всіляких перешкод, що дуже важливо при проведенні концертного заходу.
     
    На концерті, де використовується більше кількість мікрофонного і звукового обладнання, важливо не розгубитися при підключенні того чи іншого пристрою. Тому виробники полегшують роботу: мікрофонні кабелі відзначаються різними кольорами, а багатоканальні або відзначаються окремим кольором, або нумеруються.
     
    Поодинокі кабелі, про які ми говорили трохи вище, бувають самих різних видів. Причому в різних модельних варіантах ізоляція і екран одиночного кабелю робиться в двох варіантах - окремо, індивідуально або ж присутня в загальній ізоляційної системі. Якщо одиночний кабель знаходяться в загальній системі ізоляції та екранування, то розділити загальні дроти на окремі канали неможливо.
     
    За допомогою одножильного проводу проводиться передача сигналу аналогового типу, причому несиметрична. Головна особливість такої кабельної різновиди (з однієї житлової) - наявність екрану, виготовленого з карбонового пластику. Він потрібен для того, щоб під час використання обладнання знижувався «мікрофонний ефект», нерідко робить виступ справжньою мукою.
     
    За крученим парам передається аналоговий сигнал двох рівнів - лінійного і мікрофонного. Одножильні кабелі також застосовуються для передачі двох сигнальних видів в тому випадку, якщо необхідно терміново позбутися від усіляких перешкод.
     
    Завдяки тому, що мультикорні кабелі володіють прекрасними захисними властивостями від електромагнітних спотворень і перешкод, а також мають невелику погонну ємність, їх актуально використовувати для передачі досить слабких сигналів на виході на великий метраж - понад сто метрів.

    Пропозиції від інтернет-магазину LuxPRO

    У каталозі нашого онлайн-магазина представлені високоякісні мультикорні кабелі, купити які ви зможете за найдоступнішою ціною в Україні. Серед брендових виробників можна виділити в першу чергу Roxtone, Bespeco, Klotz, Soundking і багато інших.
     
    Найбільш великий асортимент представлений багатоканальними кабелями Roxtone. Тут представлені як стандартні конструкції, так і кабельні барабани, що дуже зручно для перенесення під час проведення концертів. Наприклад, серед барабанів можна виділити такі моделі як Roxtone SCDC2408L50, CDDX002L70, PDPS010L15-IEC та інші.
     
    Відзначимо кілька важливих характеристик, актуальних для багатоканальних кабелів:

    • кількість каналів (в число входять канали XLR female, а також «чоловічі» повернення XLR male);
    • довжина кабеля;
    • відсоток екранування.

    Непогану лінійку недорогих мультикорних кабелів представляє італійська компанія Bespeco. В основному це класичні пучки кабелів з підключеною сценічної коробкою (пультом управління). У каталозі представлено лише один кабельний барабан - Bespeco ROL2408L50.
     
    Модельні варіанти представлені на різну кількість каналів і розрізняються різною довжиною проводів. Тим самим буде нескладно підібрати актуальне і відповідне для конкретного випадку обладнання.
     
    Чимало якісних моделей представляє німецька компанія Klotz, якість продукції якої практично не підлягає обговоренню. Це найрізноманітніше обладнання - класичні мультикори, спікери, барабани, мультикорні системи і багато іншого.
     
    Таким чином, багатоканальні кабелі - найважливіше устаткування при проведенні масштабних концертів та інших заходів, де використовуються мікрофони і звукові системи. Мультикори дають можливість передавати аналогові або цифрові сигнали на великі відстані навіть при самому слабкому вихідному сигналі. У каталозі можна знайти підходящу модель - барабан, спікер, повноцінну систему і інші варіанти. Вибирайте кількість каналів, а також довжину кабелю.
     
    Інтернет-магазин LuxPRO пропонує недорого купити мультикорний кабель - і насолодитися усіма перевагами даного обладнання на сцені. Ми гарантуємо швидку, своєчасну і вигідну доставку по всій Україні.

Якщо Вас зацікавила стаття, Вам буде цікаво довідатися про ці товари: