Гітарна стійка, які нюанси потрібно врахувати при виборі?

Дата публікації 01.10.2020.
Стійки для гітари часто зараховують до надмірностей життя музиканта. Навіщо, мовляв, витрачатися ще на такий атрибут, якщо є чохли для зберігання і транспортування, а на концерті інструмент в більшості випадків взагалі не випускається з рук. Як крайня необхідність - можна покласти гітару на підлогу, притулити до стіни і т.д.
 
Але чи дійсно гітарні стійки настольно непрактичні? Інтернет-магазин LuxPRO спробує розібратися в особливостях цих музичних атрибутів.
Гітарна стійка, які нюанси потрібно врахувати при виборі?
  • Переваги гітарних стійок

    Зрозуміло, у нас завжди є місце на сцені, в студії чи вдома - куди поставити гітару. Її і справді можна притулити до стіни, покласти в чохол або просто не випускати з рук. Але давайте розберемося, які підводні камені є в такому гітарному зберіганні.

    Для початку зазначимо, що не завжди музикант протягом усього концерту тримає інструмент в руках. Бувають ситуації, коли гітара потрібна солістові для виконання кількох композицій. Також не забуваємо, що у одного музиканта може бути кілька моделей, і на різні пісні він змінює їх - дві, три, іноді навіть чотири і більше. Відповідно, кудись потрібно класти непотрібну в даній ситуації гітару.

    Куди? Можна притулити до стіни. Але погодьтеся, такий спосіб дуже ненадійний. Начебто гітара стоїть стійко, але будь-які коливання сцени, будь-які «протяги» в студії або просто випадковість - хтось зачепив гітару ногою - все це може привести до серйозних наслідків. Зрозуміло, якихось особливих ушкоджень при такому падінні не трапиться. Але чи захочете ви грати на інструменті, серед якого - вм'ятина? А що стосується електрогітар, то тут дуже часто трапляються збої в електроніці, різні пошкодження датчиків і ін.

    Варіант з чохлом зручний тільки для домашнього зберігання або транспортування. У студії або на концерті ви не будете нескінченно діставати гітару з чохла - це незручно, займає багато часу.

    Виходить, оптимальний варіант - гітарна стійка, купити яку можна в самих різних варіантах. Підводячи підсумок, можна відзначити наступні переваги стійок для гітар:

    • стійке і надійне розташування інструменту в студії, вдома або на концерті, що запобігає пошкодженню дорогої моделі;
    • зручний і комфортний доступ до потрібного інструменту;
    • для стійки потрібно мінімальний простір, тому займає вона не дуже багато місця;

    Тому професійні музиканти воліють все-таки заплатити певну суму, але бути впевненим, що інструмент буде в надійності і безпеки.

    Вибираємо гітарну стійку в інтернет-магазині LuxPRO

    Отже, ви вирішили вибрати відповідну підставку для вашої гітари. Для початку, перш ніж перейти до відомим брендовим варіантів, слід докладніше зупинитися на деяких нюансах:

    • вибираючи стійку для акустичної гітари, переконайтеся, щоб поверхні ніжок були оснащені спеціальними підкладками (зазвичай вони виготовляються з поролону). Це забезпечить більш надійну установку інструменту, знизить ймовірність пошкоджень, подряпин, потертостей;
    • якщо в підставці є спинка, то вона повинна бути оббита м'якими матеріалами, щоб забезпечити надійність і безпеку задньої частини;
    • найбільш прийнятний варіант - стійки з фіксаторами, які захистять гітару від перекидання;
    • для електрогітар можна вибрати як підлоговий модельний варіант, так і настінний. В останньому випадку головне - надійно закріпити його на стіні, щоб звести до мінімуму можливість зриву.

    Зрозуміло, вибирати такий атрибут слід виходячи з розмірних характеристик інструменту. На щастя, сучасні виробники пропонують універсальні варіанти, які легко змінюють параметри ширини і висоти за допомогою спеціальних регуляторів.

    Приклад таких моделей - лінійка гітарних стійок GIT від відомого бренду Athletic. Тут користувачеві пропонуються універсальні атрибути, які регулюються за розміром.

    Також слід виходити з кількості гітар, потрібних для роботи. Зі згаданої вище серії найбільш популярні «поодинокі» стійки - GIT-6A, GIT-6E, GIT-6U, а для трьох гітар затребувані моделі - GIT-42U, GIT-43U.

    Що стосується електрогітар, які можна легко закріпити на стіні, то тут актуальні спеціальні гітарні тримачі Athletic. Бренд пропонує цілу лінійку таких оригінальних атрибутів - GHL, GHS, GHR, HGT і інші. Тримачі легко кріпляться на стіну, забезпечуючи зручне, комфортне, а головне надійне розташування інструменту.

    Непогані модельні варіанти демонструють такі бренди, як Hercules, Kool Sound, Proel, BIG, K&M і інші. Наприклад, у бренда Hercules в асортименті є стійки не тільки на три інструменти, а й на п'ять. Це популярна модель GS525B. Вона також легко регулюється за розміром, а як бонус - підставки для медіаторів. Причому на кожному з п'яти упорів передбачається чотири слота.

    Додаткові аксесуари для гітаристів

    Крім гітарних стійок сучасні бренди пропонують додаткову атрибутику, яка буде затребувана на сцені.
    Наприклад, підставка для ноги гітариста. Дуже важливий атрибут, який дозволяє більш зручно і комфортно виконувати, наприклад, гітарні соло. Зазвичай гітаристи воліють ставити ноги на прилеглу апаратуру (зазвичай такий мішенню є екрани).
    Але навіщо псувати техніку, якщо можна купити недорогу підставку. Наприклад, Athletic пропонує підставки під ногу гітаристу GP і GP-1. Тут легко регулюються позиції, тому музикант зможе виставити оптимальний для себе варіант.
    Також в якості додаткового аксесуара може виступати чохол для стійок. Hercules пропонує недорогий і дуже привабливий за якістю і дизайну варіант - модель GSB001. Виготовлений з щільного і зносостійкого нейлону, чохол відмінно справляється зі своєю основною функцією - безпечної транспортуванням стійок.
    Купуйте стійки для гітари і додаткові аксесуари в інтернет-магазині LuxPRO за найдемократичнішими цінами в Україні.

Якщо Вас зацікавила стаття, Вам буде цікаво довідатися про ці товари: