Який подіум вибрати і на що потрібно звернути увагу?

Дата публікації 01.01.2019.

Основа будь-якої сучасної сцени - це подіум, який дозволяє створити рівну або багатоярусну майданчик незалежно від рельєфу місцевості і встановити її на необхідній висоті. Подіуми мають підвищену міцність, завдяки чому загальна конструкція здатна витримувати тонни сценічної апаратури, десятки людей, які виступають на сцені і навіть автомобілі на різних презентаціях і автошоу. Також подіуми мають різні форми, що дозволяє створювати всілякі варіанти конструкцій для будь-яких видів заходів. Детальніше про різновиди конструкцій і допоміжних елементів йтиметься в цій статті.

Який подіум вибрати і на що потрібно звернути увагу?
  • Подіумні конструкції - незамінний атрибут в організації будь-якого заходу. Якщо раніше всі грунтувалося на плоских майданчиках, ззаду декорованих декількома елементами екстер'єру, то зараз подіуми - це комплексні металеві ферми і додаткові до них елементи. Це дозволяє створити гарний, міцний і надійний дизайн будь-якої сцени.
     

    Сценічні подіуми: основні особливості виготовлення і монтажу

    Подіум зазвичай асоціюється з проведенням будь-яких показів в сфері моди: облаштовуються спеціальні майданчики для дефілірованія моделей. Однак зараз такі конструкції використовуються повсюдно, починаючи від художніх виставок і Агітаторська сцен під час передвиборної кампанії і закінчуючи масштабними концертами музичних груп, організацією фестивалів.
     
    Сценічний подіум являє собою збірно-розбірну модульну конструкцію, яка встановлюється безпосередньо на місці проведення заходу. Монтаж сцен здійснюється практично без використання спеціальної, дорогої техніки. Перевага модульного збору полягає в тому, що у організаторів заходу з'являється можливість створити практично будь-який варіант сцени, наприклад, одну основну і дві додаткових, варіювати в дизайні, використовувати численна кількість додаткових елементів.
     

    Виготовляються такі системи зі спеціальними додатковими опорами, поручнями, драбинами і огорожами. Це забезпечує додатковий комфорт, мобільність і безпеку використання сцени. Опорні конструкції створюються таким чином, що їх згодом можна регулювати, наприклад, підняти або опустити в межах ста міліметрів. Перевага сценічних подіумів - в можливості монтажу на будь-які нерівні ландшафти і поверхні.
     
    Виробництво сценічних подіумів передбачає нанесення на металеві несучі конструкції спеціальних декоративно-захисних покриттів. Переважно використовуються гальванічні речовини покриттів або ж порошкоподібні напилення. Все це надає конструкціям свіжий, сучасний декоративний вигляд, а також захищає від впливу зовнішніх факторів: навмисних і ненавмисних механічних пошкоджень, природних опадів (сніг, град, дощ). Крім того, металеві конструкції стійки до виникнення корозійних процесів.
     
    Що стосується виробників, то найбільш цілісну картину сучасних подіумних конструкцій пропонує бренд Alustage. В асортименті виробника можна знайти будь-які конструктивні виконання сценічних подіумів, численні додаткові елементи декору і безпеки.
     

    Сценічні подіуми: основні різновиди

    Існує кілька видів подіумних конструкцій, що забезпечує більшу свободу вибору при організації того чи іншого заходу. Розрізняють подіум по двома критеріями: по безпосередньому призначенню і по геометричному конструктивним виконанням. За призначенням подіуми для сцени можуть бути наступними:
     

    • класична різновид подіумної сцени - для модельних показів, зазвичай такі конструкції мають витягнуту прямокутну форму (іноді бувають винятки, наприклад, використовують подіуми П-образні і V-подібні;
    • популярні в сучасному світі - сцени для мітингів і різних зборів, зазвичай представляють собою одну велику масивну конструкцію без будь-яких численних додаткових систем безпеки та декору;
    • сцени для демонстрації автомобільних новинок. До таких подіумах, зрозуміло, пред'являються підвищені вимоги: каркас повинен бути максимально міцним і стійким;
    • танцювальні майданчики, якими обладнуються сучасні клуби, ресторани, літні парки під дискотеку;
    • різнорівневі конструкції для нагородження учасників будь-якого змагання;
    • музичні сцени - цілий комплекс різних ферм, огорож сходів і інших декоративних елементів;
    • багатоцільові подіуми, використовувані одночасно для різних заходів (наприклад, для музичних і театральних виступів, для музики і мітингу, для виставки сучасного мистецтва та показу мод).
    Відмінність даних конструктивних рішень - в їх масштабності, міцності, оснащенні додатковими елементами. Наприклад, подіум для показу автомобілів, зрозуміло, повинен бути масивніше, міцніше, ніж сцена для модних показів. Хоча і ця сценічна різновид не може бути нестійкою, адже мова йде про перебування на сцені кількох людей, декількох моделей.
     
    Також сценічні подіуми розрізняють безпосередньо по геометричним конструктивним варіантів. До речі, бренд Alustage пропонує широкі різновиди металевих ферм і додаткових конструкцій. Ось вони:
     
    • класичні різновиди - прямокутні;
    • сцени прямокутної форми, але з закругленими кутами (часто використовуються в модних показах);
    • квадратні сцени для виступів і такі ж різновиди з закругленими кутами;
    • круглі і напівкруглі подіуми;
    • багатоярусні сцени, де застосовується цілий ряд допоміжних елементів (сходи, огорожі, перилла та ін.);
    • нестандартні рішення, що виготовляються на замовлення.
    В цілому, враховуючи модульну конструктивну особливість сценічних подіумів, організатор заходу може зібрати практично будь-яку сцену за розміром, міцності, дизайну і т.д.
     

    Допоміжні спорудження

    Для організації сценічних подіумів використовується цілий ряд додаткових конструкцій. Основні з них - сходи, огорожі, перилла, пандуси, портали для акустичної техніки, допоміжні елементи для установки сценічного екрану або банера і багато інших. Все це підвищує комфорт, надійність і безпеку роботи на сцені.
     
    Купуйте сценічні подіуми за доступною в Україні ціною. Бренд Alustage пропонує надійні, якісні, нестандартні рішення для організації будь-яких заходів.

Якщо Вас зацікавила стаття, Вам буде цікаво довідатися про ці товари: