Конференційні мікрофони для нарад - аналогові і цифрові системи

Дата публікації 12.05.2017.

У кожній сучасній компанії, яка прагне до швидкої і ефективної роботи обов'язково повинні бути присутніми конференц зал або переговорна кімнати для швидкого і ефективного обміну інформацією та обговорення подальшої системи розвитку. Саме для таких цілей призначені сучасні конференційні системи, які вже не обмежуються мікрофонами з однією кнопкою, а виросли до цілих багатофункціональних цифрових комплексів персонально для кожного делегата на нараді. З усіма нововведеннями сучасних конференційних систем ми пропонуємо Вам ознайомитися в цій статті.

 Конференційні мікрофони для нарад - аналогові і цифрові системи
  • Конференційні мікрофони для нарад - сучасна техніка, покликана забезпечити надійну та якісну комунікацію при проведенні різних заходів, нарад, круглих столів, конференцій. Хороші характеристики передачі сигналу, гнучкість управління, багатофункціональність - ось ті вимоги, які висуваються сучасним конференц системам.

    Конференц системи: основне призначення

    Конференційна система (можна зустріти й інші назви - дискусійна конгрес-система) - це набір інноваційних засобів, за допомогою яких передається, приймається, обробляється сигнал, іншими словами - голосова інформація від різних джерел. Складається таке обладнання з наступних основних елементів:

    • центральний блок, за допомогою якого проводиться управління усією технікою;
    • окремі пульти для кожного делегата підприємства і основний - у голови;
    • технічні засоби для здійснення синхронного перекладу;
    • акустичні системи для якісного озвучування.

    Таким чином, основне завдання конгрес-системи - забезпечити будь-який корпоративний захід, велику нараду на фірмі чи підприємстві, безпосередньо на великій конференції, політичному засіданні надійної, функціональної технікою, яка здійснює обробку, передачу, прийом інформаційного голосового сигналу.

    Дискусійні системи: ключові різновиди

    Сьогодні виробники пропонують безліч цікавих, оригінальних варіантів подібної техніки. Однак загалом все моделі поділяються на два основних види:

    • аналогові системи передачі голосової інформації;
    • цифрове обладнання.

    У чому ж особливості, відмінності, переваги та недоліки кожного з виду? Спробуємо в цьому розібратися.

    Аналогові конфереціонние мікрофони:
     

    Системи аналогового типу - це невелике, компактне обладнання, що пропонує надійний функціонал для обслуговування невеликих нарад. Настільні моделі якнайкраще вписуються в невеликі за габаритами приміщення. Дана техніка є найбільш доступним рішенням - як за ціною, так і по інсталяції.

    Однак у аналогових мікрофонів для конференцій (і, відповідно, комплексних систем) є свої недоліки, причому дуже істотні. У порівнянні з цифровим обладнанням вони істотно обмежені в своїх функціональних можливостях, проводити широкі і масштабні інсталяції не представляється можливим. Аналоговий сигнал досить низької якості.

    Таким чином, такі мікрофони підійдуть тільки для невимогливих компаній, які шукають доступну, просту у використанні і недорогу за ціною систему.

    Цифрові конгрес-системи:

    Зовсім інші можливості відкриваються при використанні в корпоративних нарадах та інших заходів цифрового обладнання:

    • можливість повноцінного дистанційного використання техніки. Цифрові конгрес-систему підключаються двома способами: через спеціальні програми на комп'ютері або ж за допомогою інтеграції в автоматичні моделі управління. Все це дозволяє налагодити комплексне управління системою (регулювання звукових параметрів, включення або відключення мікрофонів, швидко і оперативно коммутировать сигнали);
    • оригінальна функція - голосування в режимі реального часу, що дуже зручно на різних засіданнях партій, рад, організацій, конференцій. Результати голосування оперативно виводяться на дисплей. Причому голосування здійснюється як просто натисненням кнопки, так і більш надійною системою - за допомогою електронної картки;
    • гнучка система реєстрації всіх учасників конференції або будь-якого іншого заходу, коли обладнання збирає інформацію про всіх відвідувачів, їх кількості;
    • можливість синхронного перекладу - ще одна цікава, затребувана функція, яку пропонує цифрова дискусійна система. Причому багато сучасних моделей здатні транслювати промову спікера на 32 двох різних мовах, що є просто неймовірним показником для більшості заходів міжнародного формату;
    • у голови з'являються більш розширені можливості. За допомогою свого пульта управління він може легко перехопити діалог, після чого також легко може повернути його назад, або ж деактивувати мікрофон говорить з яких-небудь причин (порушення регламенту, нецензурні висловлювання, непристойну поведінку і т.д.);
    • цифрові конференц системи дозволяють записувати всю голосову інформацію, що прозвучала з усіх мікрофонів, після чого надавати її для архіву в якісному електронному вигляді.

    Ось такі унікальні функції дозволяють налаштувати надійну та якісну роботу великих засідань, конференцій, зборів та інших заходів, де необхідні зручні, гнучкі, компактні мікрофони і комплексні конгрес-системи.

    Цифрові конференційні мікрофони: два різновиди

    Описане вище обладнання також поділяється на два основних види. Існують бездротова й провідна техніка. У кожної з цих різновидів є свої суттєві переваги і недоліки.

    Наприклад, бездротові конгрес-системи дозволяють більш швидко, менш ємнісне оснастити приміщення всією необхідною апаратурою. Передача сигналу тут відбувається через інфрачервоні порти або ж за допомогою радіосигналу. Це досить зручно, особливо в «польових умовах» або ж в приміщеннях, де провести дроти неможливо (наприклад, місця історичної цінності).

    Однак така бездротова передача сигналу суттєво впливає на якість звуку. В цьому випадку провідні конференційні мікрофони істотно виграють. Крім того, провідні системи здатні створювати інсталяції практично будь-якого обсягу, а у бездротових моделей можливість широкий інсталяцій відсутня. Також для бездротової апаратури необхідні акумулятори, щоб підтримувати харчування. Варто відзначити, що бездротові коштують трохи дорожче дротових аналогів.

    Купуйте сучасні аналогові і цифрові конгрес-системи в інтернет-магазині LuxPRO за демократичними цінами.

     
Якщо Вас зацікавила стаття, Вам буде цікаво довідатися про ці товари: