Технічні умови для підбору домашнього кінопроектора

Дата публікації 03.12.2015.

На нашому сайті представлено безліч товарів, які можна вибрати та придбати не маючи особливих знань та навичок. Але, якщо ви вирішили придбати обладнання для домашнього кінотеатру, тут вам знадобиться не тільки розуміння того чого ви хочете, але й виконання ряду технічних умов для підбору потрібної моделі проектора та екрану до нього, а також правильної інсталяції та налаштування.

Отже, як вибрати проектор для дому та який проектор вибрати, читайте рекомендації у цій статті, а за бажання Ви завжди можете звернутися до нашого технічного відділу для підготовки та комплексного вирішення вашого завдання.

Технічні умови для підбору домашнього кінопроектора
  • Як влаштувати домашній кінотеатр із звичайним проектором?

    Знову виходить на екрани черговий довгоочікуваний фільм із вражаючими спецефектами, а людина як завжди не має часу сходити в кінотеатр. Та й, варто зізнатися, нинішні ціни на квитки, особливо на вечірні сеанси, не тішать демократизмом. Щоб піти всією сім'єю до кінотеатру, слід розраховувати на пристойну суму. Адже похід не обмежиться тільки покупкою квитків. Сучасні кінотеатри – це завжди попкорн, напої, всілякі солодощі для дітей. А в кінотеатрах, як ми знаємо, ціни на такі задоволення у кілька разів вищі.

    Якщо ви задумалися над тим, як організувати власний домашній кінотеатр, де можна було б дивитися улюблені фільми та новинки, що виходять на екран, нікуди не виходячи і не викладаючи нечувані суми на походи в міські кінотеатри. Добре, що сучасна техніка дозволяє це зробити у найкращому вигляді.

    Проектор для домашнього кінотеатру: основні модельні різновиди та характеристики

    Основним варіантом організації домашнього кінотеатру сьогодні є проектор. Саме таке встановлення дозволить створити справжній повномасштабний ефект від великого екрану, навіщо ми й ходимо до сучасних кінотеатрів. Плазмові телевізори не зовсім справляються з цією роллю, тому що навіть найширші моделі не створять необхідної атмосфери.

    Але коли людина стикається з тим різноманіттям проекторної техніки в каталогах інтернет-магазинів, то слід логічне питання – як вибрати серед цієї множини проектор для дому?

    Умовно цю апаратуру можна поділити на три різновиди (три типи за призначенням):

    • власне проектори для домашнього кіно, які також можуть використовуватися в ігрових цілях;
    • проектори для сфери розваг (професійні проектори, що встановлюються у різних закладах);
    • проектори для навчання, бізнесу та для різноманітних презентаційних заходів.

    Для тих, хто хоче вибрати проектор для будинку, слід першочергову увагу звернути на перший тип. Багато модельних варіантів проекторів позначаються відповідним маркуванням, дуже часто зустрічається маркування Home Cinema.

    Проектори можуть відрізнятися за форматом. На сьогоднішній день поширені переважно два формати проекторної техніки: це формат 4:3 і формат 16:9. Зрозуміло, що доцільніше купуватиме проектори формату 16:9, щоб отримати яскравішу і якіснішу картинку, а фільм з колосальною кількістю спецефектів виглядав як у справжньому кінотеатрі.

    Власне, форматний варіант 16:9 дозволяє дивитися фільми у високій якості. Це і популярний HD720, це і неймовірно поширений Full HD, а також такі гіганти якості, як HD 4K. Але, звичайно, в домашніх умовах такі "викрутаси" ні до чого, можна обійтися і бюджетним варіантом широкоформатного проектора.

    Проектори для дому: деякі конструктивні особливості екранів

    Якщо ви ніколи не стикалися з організацією домашнього кінотеатру, у плані конструкції проектора слід враховувати один момент: наскільки часто використовуватиме пристрій для перегляду фільмів. Існує три основні різновиди екранних конструкцій, які можуть використовуватися як домашній кінотеатр.

    Перший варіант - екран, що стоїть на тринозі. Такий тип проектора можна придбати для нечастого використання. Конструкція установки дозволяє швидко та зручно збирати таку техніку та компактно складати в затишне містечко. Однак у облаштуванні домашнього кінотеатру такі модельні варіанти використовуються рідко. Проектори на тринозі переважно підходять для навчальних аудиторій, офісних приміщень, тобто. для ділових та навчальних цілей.

    Другий тип - екрани, які монтуються в стелю або на стіну. Конструкції найбільш універсальні, так як полотно екрану може бути автоматично або ручним способом (залежно від конструкції) прибрано в настінну або стельову установку. І в результаті у вас залишиться звичайна домашня стіна - начебто на ній нічого і не було.

    Третій тип – екранні полотна на рамі. Для домашнього використання такі різновиди досить проблематичні. Та й ціна на них не така вже й низька. Оптимальним варіантом для домашнього кінотеатру буде стельовий або настінний екран.

    Саме полотно може бути в кількох варіантах - біле матове, полотно з сірою поверхнею і спеціалізовані полотна, які мають досить високий коефіцієнт посилення світла прямого потоку. Перші два типи досить залежні від зовнішнього освітлення, особливо білі матові полотна – тут потрібно створювати повну темряву. На якість зображення на третьому типі полотна світло не впливає, проте збоку зображення буде недостатньо чітким.

    Домашній кінотеатр із проектором: заключні поради

    Вибрати проектор для домашнього кінотеатру не дуже важко, якщо дотримуватися порад і розібратися в основних характеристиках.

    Найбільш підходящим для домашнього кінотеатру буде окреме приміщення. У приватному будинку такої проблеми не має виникнути. Виділити окрему кімнату для проектора та комфортного екрану не складе труднощів. Однак сучасні проекторні конструкції дозволяють організувати домашній кінотеатр у звичайних квартирних кімнатах.

    Доцільніше встановлювати полотно по довжині кімнати, щоб досягти більшої відстані перегляду. Ідеально придбати надійну акустичну систему, яка створювала б об'ємний звук по всьому просторі кімнати.

    Якщо у вас більше не виникає питання, який проектор вибрати для дому, радимо відразу ознайомитися з асортиментом модельних варіантів в інтернет-магазині LuxPRO.

Якщо Вас зацікавила стаття, Вам буде цікаво довідатися про ці товари: