Огляд галогенних ламп PAR 56 для прожекторів

Дата публікації 29.08.2021.

Наш основний профіль діяльності це продаж та сервісне обслуговування світлового шоу обладнання. Одним із таких елементів є продаж галогенних ламп PAR 56 для прожекторів. Насправді - невже важко підібрати і замінити лампу, думаєте Ви, може в домашніх цілях це так, але професійне обладнання вимагає досить високої кваліфікації в експлуатації.

У цій статті мова піде про лампи par 56, її особливості, характеристики а також про лампи par 56 для басейну, поради щодо її вибору лампа та їх класифікація.

Огляд галогенних ламп PAR 56 для прожекторів
  • Ефективне освітлення – це запорука успішного заходу. Без гарного світла, важко уявити проведення концерту чи клубної вечірки. Неможливі без освітлення та театральні постановки. Вибрати якісне світло не так просто. Тут можуть виникнути проблеми у тих, хто стикається з цим вперше.

    У освітлювальних приладах прожекторного типу досить популярним є використання лампи PAR, яку за її форму ще називають "фара". PAR 56 – це лампа для світлового обладнання, переважно прожекторів, що входить до «родини» ламп PAR. Цифра «56» означає розмір колби. Для різних прожекторів підійдуть лампи різного діаметра. Сама лампа має штирковий цоколь GX-16D, який підходить під спеціалізовані прожектори, і напруга в 12 вольт. У цьому виявляється ключова особливість освітлювача: за наявності мінімального напруження виділяється потужний світловий потік. 

    Особливості лампи par 56 

    Складається вона з колби, у формі автомобільної фари, випромінювача світла, лінзи та відбивача. Відбивач виконаний, як правило, із сплавів алюмінію та має параболічну форму. У ньому, як і криється, секрет ефективності освітлення.

    Така лампа має ряд переваг:

    • низьке споживання електроенергії;
    • безпека (відсутність шкідливих речовин, у складі);
    • міцний матеріал виконання;
    • не розсіює ультрафіолетові промені;
    • модельний ряд із високою потужністю.

    Однією з головних відмінностей даного освітлювача від енергозберігаючого освітлення є відсутність у складі ртуті та інших шкідливих речовин. Разом з тим, таке світло не містить УФ-променів, які, як відомо, у великих дозах дуже шкідливі для здоров'я людини.

    Лампа ефективна для якісного освітлення, оскільки має можливість точного розподілу пучків світла. Таким чином, кожна деталь, нехай навіть на дальній відстані, буде освітлена. Сила світлових потоків настільки висока, що такий освітлювач знайшов своє застосування у висвітленні басейнів, висотних будівель, торгових центрів, архітектурних пам'яток культури.

    Світлодіодна лампа для басейну 

    Принцип її дії полягає у змішуванні кольоропотоку від діодів трьох різних кольорів: червоного, синього та зеленого. Посилення того чи іншого кольору дозволяє створювати нові. Тому такі лампи часто використовують для оформлення басейнів і фонтанів. Зміна кольору доступна для налаштування більшості моделей. У зв'язку з цим досить популярний продаж їх разом з пультом, що дозволить виставити необхідний фіксований відтінок або програму зміни кольору дистанційно.

    У освітленні водоймища варто виділити дві особливості:

    1. Вдень світло не повинне засліплювати.
    2. Вночі світло має бути досить яскравим, щоб створювати досить велику видиму зону у воді.

    Наявність у конструкції спеціального пристосування, дозволяє контролювати рівень яскравості, залежно від часу доби та необхідності. Підбираючи світильники різної потужності, можна вибрати один із двох варіантів встановлення:

    • безліч точок висвітлення слабкої потужності;
    • дещо досить потужних освітлювачів.

    Корпус такого обладнання виконаний із досить міцного матеріалу, який забезпечує захист від попадання всередину води та різних частинок. При цьому виробниками враховується такий фактор, як показник тиску води. Він досить високий, тому таке освітлення дуже успішно вживається в штучних водоймах, незалежно від кута спрямованості води. А саме скло виконане з ударостійкого матеріалу, що дозволить уникнути можливості пошкоджень при механічному впливі.

    Отже, ключові особливості на які варто звертати увагу при виборі, це: потужність, можливість зміни кольору, можливість дистанційного керування та термін служби. Він зазвичай досягає 25 000 годин. 

    Огляд світлодіодних ламп PAR 56 для прожекторів 

    Лампа PAR 56 була створена для високоякісних прожекторів, які здатні забезпечити велику площу освітлення. Вибір варто робити із розрахунку необхідної потужності. Сьогодні, на ринку світлотоварів, представлені моделі з потужністю 300 та 500 Ватт.

    Проте, головною особливістю PAR 56, яку варто звернути увагу, є показник рівня розкриття променя. Виділяють 4 різновиди моделей з різним кутом розкриття:

    • Дуже Вузький (VNSP);
    • Вузький (NSP);
    • Середній (MFL);
    • Широкий (WFL).

    Рівень розкриття променя світла показує, наскільки широку площу освітлення зможе забезпечити лампа. Тут все залежить від потреби. Якщо необхідний спрямований промінь, краще вибрати модель з вузьким кутом. Для максимального освітлення варто вибирати моделі із широким кутом.

    При виборі враховуйте виробника. Різні компанії випускають продукцію відмінної якості. Дорогі моделі має високий ресурс роботи. У дешевих моделях за рахунок економії якості виконання відбивача, світловий потік, може не відповідати заявленим очікуванням.

    Сучасні розробки дозволяють вибирати між PAR 56 галогенного типу та LED. Другий, досить новий продукт у якому, як випромінювач, використовується світлодіодна технологія. Вони можуть бути різної колірної температури. Найбільш поширені моделі з показником 2700К, коли світло досить м'яке та біле; 4700К, де світло холодніше.

Якщо Вас зацікавила стаття, Вам буде цікаво довідатися про ці товари: