Що таке світлодіодний дюралайт та як його правильно підключити?

Дата публікації 24.03.2021.

Дюралайт – це нове слово у світі сучасної світлотехніки. Багаті можливості світлового обладнання дозволяють широко використовувати цю технологію. Дюралайти — чудова альтернатива непрактичним та «неповоротливим» неоновим технологіям. Особливості конструкції шнура дозволяють експлуатувати його як усередині приміщень, і зовні. До того ж, провід має широкий експлуатаційний температурний режим. У цій статті ми розповімо про те, як правильно підключити дюралайт, його різновиди, особливості та характеристики, а також як створити декоративне освітлення за допомогою дюралайту.

Що таке світлодіодний дюралайт та як його правильно підключити?
  • Дюралайт – це нове слово у світі сучасної світлотехніки.

    Зовні дюралайт виглядає як прозорий провід, усередині якого розташовані лампочки. Є кілька типів таких дротів, які різняться на кшталт внутрішніх ламп, найбільш популярними є LED технології, які сьогодні стали гідною альтернативою неону.

    Дюралайт - різновиди, особливості, характеристики

    "Кольоровий дріт" зовні нагадує гірлянду, всередині прозорого, неймовірно гнучкого шнура, знаходяться лампочки, які відрізняються кількістю каналів. Є моделі двох, трьох, чотирьох канальних. Працювати такий «шнур» може у кількох режимах: безперервно та мінливо.

    Як правило, дюралайт використовують для прикраси вітрин магазинів, торгових павільйонів, завдяки його гнучкості можна створювати яскраві та помітні написи. Іншими словами, сьогодні сфера застосування дюралайту справді безмежна. 

    Переваги:

    • підвищена гнучкість;
    • зносостійкість, міцність;
    • стійкість до несприятливого зовнішнього середовища;
    • яскравість свічення, великі експлуатаційні можливості.

    Дюралайт на основі LED лампочок відрізняється економічним споживанням електроенергії. Існує багата палітра відтінків, серед яких можна вибрати "шнур" фіолетового, червоного, жовтого, синього, зеленого, білого або мульти кольору (4-колірний).

    Завдяки особливій гнучкості, дроту можна надати будь-яку форму. Наявність різних кольорів та гнучкості дозволяє створювати за допомогою дюралайту не лише різні написи, а й об'ємні малюнки.

    Провід здатний витримувати досить великі навантаження до 28 кг/кв.м. Зовнішній корпус надійно захищає лампочки, що розташовуються всередині, від зовнішнього середовища, дюралайту не страшна навіть підвищена вологість.

    Шнур можна використовувати:

    • для створення написів;
    • для рекламних вивісок;
    • в оформленні домашнього інтер'єру;
    • декорування кафе, барів, ресторанів, казино, нічних клубів;
    • для оформлення святкових приміщень;
    • для підсвічування мостів, будівель, театральних афіш, вивісок магазинів;
    • у ландшафтному дизайні.

    Багаті можливості світлового обладнання дозволяють широко використовувати цю технологію. Дюралайти — чудова альтернатива непрактичним та «неповоротливим» неоновим технологіям. Особливості конструкції шнура дозволяють експлуатувати його як усередині приміщень, і зовні. До того ж, провід має широкий експлуатаційний температурний режим.

    Створення декоративного освітлення за допомогою дюралайту

    Сучасні світлові технології розкривають практично безмежні можливості створення декоративного оформлення. За допомогою «шнура, що світиться» можна вигідно прикрашати інтер'єри, підсвічувати необхідні елементи дизайну, декорувати приміщення.

    Світлодіодне обладнання сьогодні є найбільш затребуваним, оскільки відрізняється безліччю незаперечних переваг. Насамперед варто відзначити економічність та довговічність. Дюралайт відрізняється економним споживанням електроенергії та тривалістю своєї служби. Лампочки, що розташовуються всередині дроти, можуть безперервно працювати жоден рік.

    За допомогою гнучких гірлянд можна легко реалізувати будь-який творчий задум. Дизайнери часто використовують світлодіодне обладнання для прикраси не лише інтер'єру, а й екстер'єру. До того ж, сучасне освітлювальне обладнання, що працюють на основі світлодіодних технологій, сьогодні широко використовується в рекламних цілях. З його допомогою можна оздоблювати рекламні вивіски, а також привертати увагу клієнтів.

    Світлові шнури можуть бути округлою або плоскою формою. Вони відрізняються багатою палітрою кольору, можуть ритмічно змінювати кольори, а також налаштовуватися на більш яскраве або м'яке світіння. Все це ще більшою мірою розкриває їх експлуатаційні можливості.

    Також не можна не сказати і про простоту та зручність використання даної технології. Як правило, до комплектації входить все необхідне для встановлення системи. Впоратися з монтажем можна самостійно, без кваліфікованої допомоги, найголовніше, знати всі нюанси та особливості того, як здійснити підключення. 

    Як правильно підключити дюралайт

    У комплектацію «проводу» повинен входити спеціальний кабель живлення, контролер, елементи кріплення і заглушки.

    Для підключення використовують мережу зі змінним струмом.

    Насамперед, необхідно відрізати необхідну довжину дроту. На самому дюралайті є спеціальна розмітка, яка вказує, де можна робити розріз.

    Потім потрібно зігнути провід спочатку в одному напрямку, а потім в іншому. Це потрібно, щоб «з'явилися» ділянки, які необхідно акуратно видалити до рівня оболонки за допомогою кусачок. Ця процедура потрібна для того, щоб уникнути можливого короткого замикання під час експлуатації. На обрізані кінці обов'язково надягають спеціальні заглушки, що є захистом від удару струмом. За допомогою з'єднувального конектора можна об'єднати два шнури різних кольорів в один.

    Для застосування дюралайту як декор інтер'єру необхідно використовувати спеціальні кріпильні елементи (прозорі скоби).

    При додатковому придбанні спеціального контролера можна регулювати рівень світіння, налаштовувати його яскравість та потужність.

Якщо Вас зацікавила стаття, Вам буде цікаво довідатися про ці товари: