Генератори туману: принцип роботи, новинки компанії

Дата публікації 17.01.2019.

Генератори туману - кращий варіанти організації концертів, клубних вечірок, перфомансів, різних інсталяцій. Спеціальна дим-машина утворює легкий туман, який може використовуватися в комбінації зі світловим і лазерним устаткуванням.

Інтернет-магазин LuxPRO пропонує широкий модельний асортимент від таких виробників, як DjPower, Robe, Chauvet, Antari та інших.

Генератори туману: принцип роботи, новинки компанії
  • Сучасні генератори туману використовуються там, де необхідно створити оригінальне шоу, інсталяцію. У більшості випадків обладнання застосовується в комбінації зі світловою технікою і акустичної апаратурою.

    Інтернет-магазин LuxPRO пропонує цілий ряд новинок від відомих брендових виробників. Про особливості дим-машин, які виробляють туман, їх різновидах, популярних на сьогоднішній день моделях - в нашому наступному огляді.

    Принцип роботи обладнання

    Візуальні димові ефекти створюють за допомогою дим-машин, що мають певну механічну конструкцію. Для створення димової завіси застосовуються рідини різних складів. У більшості випадків генератори функціонують на комбінації води і гліцеринового спирту. Іноді замість води використовується етиленгліколь. Створення диму або туману відбувається шляхом атомізації або випаровування рідин, іншими словами - розпилення її на дрібні частки.

    Різновиди сучасних дим-машин

    Сучасні виробники пропонують вибрати один з варіантів генератора:

    • для створення легкого диму;
    • для виробництва важкого диму;
    • або туманні генератори.

    У конструктивному виконанні генераторні пристрої для виробництва диму можуть бути підвісними (кріпляться на стіни або інші конструкції за допомогою кріпильної арматури) або ж підлоговими (встановлюються на підлогу безпосередньо поблизу сцени). Вибір конкретної моделі залежить, перш за все, від площі необхідного «задимлення».

    Мабуть, найбільш популярним обладнанням є машини, що виробляють легкий дим. Актуальність використання таких моделей обумовлюється факторами невисокої ціни і універсальністю використання.

    В цілому, особливість роботи пристрою криється вже в назві виробленого диму - «легкий». Його головна властивість - «легке», повітряне поширення по всій площі. При цьому дим не осідає вниз. Завдяки такій характеристики створюється унікальна атмосфера, наприклад, світлового шоу. Найбільш часте застосування подібних апаратів - нічні клуби, дискотеки, невеликі концертні заходи. У комбінації зі світловими приладами найчастіше використовуються саме такі моделі.

    Генератори важкого диму актуальні для проведення професійних інсталяцій, масштабних концертів на великих сценах. Головна особливість роботи обладнання - густий дим, які осідає і стелиться переважно внизу. Згадаймо численні рок-концерти (та й виступи поп-зірок), де для створення концертного шоу важкий стелеться туман - одна з головних фішок. Багато генератори важкого диму оснащуються додатковими холодильними пристроями, щоб за рахунок охолодження аерозолю домогтися максимально «важкого» ефекту.

    Але нас цікавить більш сучасна і актуальна різновид - туманні генератори.

    Вони мають дещо інше призначення. Швидше, саме ці моделі (навіть більшою мірою ніж генератори легкого диму) підходять як не можна краще для створення світлових шоу. Заливний різнокольоровий світло на тлі туману, лазерні промені - прекрасне рішення для організації оригінальних концертних і будь-яких інших заходів.

    Актуальний модельний ряд генераторів туману

    Сучасні дим-машини представлені цілим рядом виробників. Найбільш популярні - DjPower, Robe, Chauvet, Antari і інші бренди. У нашому огляді ми зупинимося на трьох свіжих новинки від виробника DjPower, на прикладі яких підкреслимо основні актуальні характеристики для даного обладнання.

    Генератор туману DJ-300

    Професійна модель, розроблена для масштабних інсталяцій, проведення різних заходів, світлових шоу.

    Головні переваги моделі:

    • незважаючи на компактні розміри, має досить великий бак на 1,5 літра рідини;
    • максимальний час виходу повного бака - до 11 годин;
    • можливість управляти обладнанням за допомогою DMX контролера;
    • можлива установка як на підлогу, так і на стіну за допомогою регульованого кронштейна.

    Модель також відрізняється низьким споживанням як рідини, так і електроенергії, відсутністю сильного шуму, нетоксичність для навколишнього середовища, відсутністю неприємних запахів. Потрібно запам'ятати, що для роботи обладнання призначена тільки одна рідина - DJV-002.

    Генератор туману DJ-700

    Компанія DjPower продовжила лінійку генераторів туману і запропонувала оновлену модель - DJ-700. Вона більшої ваги (6 кілограмів), але має набагато більший обсяг бака - на цілих три літри. Тимчасові показники виходу туману з повного бака - понад 11 годин. Також має досить низький шумовий рівень, легко управляється за допомогою контролера або цифрового дисплея.

    Генератор туману DFZ-600A

    Невелика компактна модель вагою трохи менше 7 кілограмів - ідеальне рішення для клубної сцени або подібних світлових і музичних заходів. Ідеальний туманний ефект забезпечується завдяки можливості регулювання кута, за яким аерозоль буде розпорошуватися по приміщенню. Устаткування відрізняється досить низьким споживанням рідини - один літр розпорошується за 200 хвилин.

    Легкість керування, мала витрата рідини і електроенергії, тривала робота без дозаправки, низький рівень шуму і безпеку для здоров'я - ось основні якості сучасних туманних дим-машин, представлених в нашому каталозі. За невелику ціну можна купити компактний, мобільний, але дуже продуктивний генератор. Інтернет-магазин LuxPRO пропонує вигідно купити генератори туману DjPower і інших виробників за найдоступнішою ціною в Україні.

Якщо Вас зацікавила стаття, Вам буде цікаво довідатися про ці товари: