Пюпітри для нот - особливості модельного ряду

Дата публікації 01.08.2020.

Пюпітр - універсальне пристосування, яке служить підставкою для нот. Їх використовують переважно класичні музиканти в оркестрах, диригенти. Але останнім часом намітилася тенденція застосування таких підставок і рок-музикантами, поп-виконавцями. Часто це грає декоративну роль, щоб створити необхідний музичний антураж.

Про особливості пюпітрів в цілому і про модельний ряд в інтернет-магазині LuxPRO - в нашому наступному огляді.

 Пюпітри для нот - особливості модельного ряду
  • Основні види і особливості застосування

    Пюпітри - річ з дуже давньою історією. Перша згадка про використання такого музичного атрибута відомо ще в китайського музичної історії - близько 200 року до нашої ери. Але, зрозуміло, широку популярність вони придбали в Європі, особливо в епоху класичної музики - десь з чотирнадцятого століття.

    Сьогодні можна купити універсальний пюпітр для музикантів різних напрямків, для гри на різних інструментах. Атрибут може використовуватися не тільки музичними виконавцями, але також співаками - для нагадування слів, черговості композицій на концертах і т.д. Часто можна зустріти такі пристосування в хорових виступах.

    Є неофіційна класифікація нотних підставок, з якої ми хочемо вас ознайомити.

    Отже, виділяються:

    • декоративні пюпітри;
    • настільні або синтезаторні;
    • складні моделі;
    • цифрові (вже сучасні інновації);
    • підлогові стійки;
    • пюпітри, що кріпляться до музичного інструменту (в основному - для духових).

    Декоративні призначені переважно для створення необхідного антуражу на сцені. Хоча вони мають одночасно і практичне використання. Вони красиві, зручні, чудово справляються з обома завданнями.

    Найбільш популярні сьогодні - складні пюпітри, виготовлені з металу. Вони легко складаються і розкладаються, тим самим займаючи мало місця в спеціальній сумці під час перевезення. Метал гарантує зносостійкість і довговічність моделі, а коштують вони не дуже дорого.

    Цифрові пюпітри - моделі високотехнологічні, які почали проводитися відносно недавно. Це повноцінний монітор на стійці, який відображає ноти в електронному режимі. Тут можна легко управляти зображенням - збільшити його, зручно перегортати сторінки і ін.

    Прикріплюються до інструментів моделі дуже зручні для музикантів, що грають на духових. Вони невеликі і компактні, а у музиканта завжди перед очима ноти з його партією.

    Стандартна універсальна конструкція складається з стенду, на який кладуться нотні зошити, а також спеціальної стійки, на якій все це тримається. Виробники пропонують дуже зручні моделі, в яких можливо відрегулювати висоту стійки і кут нахилу стенду.

    Стійки виробляються переважно з металу, а ось стенд може бути виготовлений як з металу, так і з пластику. Останній варіант значно полегшує конструкцію, а коштує набагато дешевше. Але металеві моделі набагато надійніше в плані зносостійкості і довговічності.

    Пюпітри для нот - особливості модельного ряду

    Інтернет-магазин LuxPRO пропонує широкий вибір найрізноманітніших моделей, які будуть актуальні для репетицій, на концертах і т.д.

    Представлені бренди дають великі можливості підбору підходящої моделі за якістю і ціною. У каталозі ви знайдете пюпітри від виробників K&M, BIG, Soundking, Hercules і інші. Найбільш популярний і надійний представник ринку - компанія Athletic.

    Актуальна на сьогоднішній день лінійка пюпітрів - NP від ​​виробника Athletic. У цій серії бренд пропонує нсеколько модельних варіантів, які відрізняються конструктивними нюансами і ціною. Хоча в цілому серія досить бюджетна, але демонструє відмінні характеристики якості.

    Всі моделі лінійки NP виготовлені зі сталі. Функціонально користувач може скористатися режимом регулювання висоти стійки, а також кута нахилу стенду. Моделі обладнуються спеціальними пружинними затискачами, які надійно закріплюють нотні зошити. Грамотно продумана конструкція триноги дозволяє не турбуватися про стійкість.

    Є кілька оригінальних пропозицій від Athletic, наприклад, пюпітр NP-D, який призначений для мікрофонних стійок. За допомогою спеціального затиску він кріпиться до стійки для мікрофона, тим самим виконавець отримує можливість відстежувати всю програму майбутнього концерту, підглядати в слова композицій і т.д. Важить така модель всього лише 700 грамів, що не дає ніякої істотно навантаження.

    Вага пюпітрів коливається в залежності від моделей. В середньому це 3.4 кілограма, наприклад, в таких модельних варіантах як NP-3 і NP-4. А ось модель MS334 важить всього лише один кілограм, так як мають відкрите будову стенда.

    Також Athletic пропонує цілий ряд додаткових аксесуарів. Наприклад, оригінальні підсвічування для пюпітрів серії NP-L. Це цікаве і практичне світлове рішення для музикантів, яким необхідно грати в темній атмосфері сцени. Моделі працюють на світлодіодах, а конструкція приладів являє так звану «гусячу шию». Це рухливі лампи, які можна повернути і встановити в будь-якому положенні.

    Слід звернути увагу і на чохли для пюпітрів Athletic. Це компактні і зручні сумки, які призначені для безпечного зберігання та транспортування. Зроблені вони з міцної, зносостійкої тканини, а коштують не дуже дорого.

    Підведемо підсумок

    Таким чином, особливу увагу слід приділити питанню про покупку модульної системи або пристрої all-in-one. Підводячи підсумок, можна сказати, що найбільш підходящий варіант для новачків і тих, хто не збирається професійно грати в клубах (принаймні зараз), слід зупинити свій вибір на моделях, де вже є всі необхідні елементи.

    Ми також з'ясували, що тенденція цифрового програвання не те що зростає, а практично стала реальністю. Тому подумати про наявність CD програвача слід заздалегідь - чи потрібен він взагалі?

    Питання ціни - індивідуальний і також залежить від призначення моделі: чи буде вона професійно використовуватися або для хобі, розваги, навчання? Інтернет-магазин LuxPRO пропонує в цьому плані дуже широке розмаїття варіантів за доступною, демократичною і більш високою ціною.

Якщо Вас зацікавила стаття, Вам буде цікаво довідатися про ці товари: