Рухомі LED голова SPOT і WASH: відмінності і особливості застосування

Дата публікації 21.04.2017.

Рухомі LED голови - сучасне освітлювальне обладнання, які сьогодні широко використовується в сценічному освітленні, в рекламній галузі, в створенні світлових ефектів на концертах, дискотеках, вечірках у нічних клубах. Відмітна особливість приладів - простота установки, легкість використання, великий кут повороту, якісне світло. Це досить специфічний "продукт", який вимагає не тільки професійного підбору але і спец. сервісу. Сміливо звертайтеся в нашу компанію і ми всю необхідну роботу по підбору та встановлення зробимо абсолютно безкоштовно.

Рухомі LED голова SPOT і WASH: відмінності і особливості застосування
  • LED голови поділяються на дві основні різновиди - SPOT і WASH. Вибір конкретної моделі обумовлюється завданнями, які вирішуються на сцені або в торговому освітленні, концертних ефекти.

    Рухомі LED голови SPOT і WASH: основні відмінності

    Наш огляд ми почнемо з обладнання SPOT і на його прикладі зрозуміємо, чим же відрізняються ці два різновиди.

    Категорія пристроїв SPOT є точковою, тобто моделі світлового обладнання точково висвітлюють предмети або людей (на сцені, торгових майданчиках і т.д.). Точкове світло необхідний там, де вузький світловий промінь виділяє якусь область простору для реклами або ж на концертному заході для створення певного ефекту.

    Рухомі LED голови SPOT по-іншому називаються «приладами стежить світла», що обумовлюється специфікою їх застосування на концертних заходах для освітлення людей. За допомогою узконаправленного променя виділяється конкретна область на сцені, по якій рухається музикант, співак, який виступає. За допомогою простого управління оператор світлової апаратури легко направляє прилад по необхідної траєкторії руху людини.

    У таких випадках головний критерій вибору освітлювального приладу - це величина освітленості, тобто «сила» променя, необхідна для заданої відстані від приладу до об'єкта.

    Устаткування такого типу розділяється на два види:

    • пристрої, де встановлені спеціальні вентилятори для примусової вентиляції;
    • безшумні LED голови, в яких передбачено охолодження природного, конвективного типу.

    Крім того, з приладами SPOT типу можуть працювати художники, проектуючи точковий промінь на різні трафарети, лезові заслінки, фотографічні пластини. Тим самим на концерті або будь-якому іншому заході створюються цікаві, оригінальні ефекти.

    На противагу приладів SPOT пристрої для освітлення типу WASH призначені не для точкового, а розсіяного освітлення, так званого «ambient lighting». Таке освітлення сценічні оператори по світу називають часто «заливанням».

    Рухомі LED голови WASH не висвітлюють точково людини на сцені, не проектують промінь в певний простір. Вони розсіюють світло по всьому доступному простору, по всій сцені. В результаті виходить світловий ефект «заливки». При комбінації різних кольорів часто виходять оригінальні світлові рішення на різних заходах.

    Крім того, з WASH прожекторами можуть створюватися цікаві спецефекти. Наприклад, дуже часте використання - заливка білої стіни певним світлом для створення ефекту. При цьому важливо пам'ятати, що обладнання має бути якісно, ​​правильно встановлено і «відтворювати» світло під потрібними кутами.

    Ось основні особливості двох різновидів освітлення і їх ключові відмінності. Вибір певної моделі обумовлюється тими завданнями, які ставляться на певному заході - чи потрібен точковий або розсіяне світло.

    Сучасне LED освітлення: основні переваги

    Говорячи безпосередньо про відмінності між особливостями WASH і SPOT ефектами, ми дещо забули, що перед нами обладнання типу LED. Цей аспект необхідно висвітлити окремо і виділити основні переваги використання такого типу освітлення.

    Світлодіодний світло був вперше розроблений в 1962 році і протягом наступного півстоліття постійно вдосконалювався. Основний принцип - це випромінювання світла за допомогою спеціального напівпровідникового елемента, через який пропускається електричний струм. Відзначимо, що випромінюється таким чином світло лежить в досить вузькому спектральному діапазоні. А колірні характеристики випромінюваного світла залежать від напівпровідника, точніше від його хімічного складу.

    Світлодіодне LED світло завойовує все більше популярності в порівнянні з класичними лампами розжарювання або іншими різновидами. Можна виділити кілька ключових переваг:

    • світлодіодні лампи споживають набагато менше електричної енергії, ніж альтернативні світлові випромінювачі. Тим самим з'являється можливість встановити набагато більше світлових приладів при тому ж показнику мощностного споживання;
    • лампи LED набагато довше «живуть» у порівнянні з моделями розжарювання або галогенними представниками. Термін їх служби - в 100 разів більше;
    • світлодіодні прилади нагріваються менше, тим самим випускаючи в приміщення менше тепла. Це актуально для концертних заходів, коли освітлення негативно позначається на виступаючих. Світлодіоди дозволяють знизити температуру на сцені на десять градусів.
     

    Очевидно, що LED прожектори - це більш ефективний, довговічний, економний спосіб освітлення.

    Рухомі LED голови WASH і SPOT: основні сфери застосування

    Як можна було помітити з нашого огляду, основна область застосування обладнання - сценічна, тобто це різні концерти, заходи з виступаючими і т.д. Все завдяки динаміці приладів, які не дарма називаються «рухомими». Завдяки руху оператор здатний створювати оптимальні освітлювальні ефекти. Наприклад, про що ми говорили вище, - точковий світло, спрямований на людину.

    Умовна назва «концертні заходи» можна розширити - це танцювальні змагання, покази мод, виставки автомобілів і багато іншого. Для торгового рекламного освітлення найчастіше використовуються статичні прилади. Однак сучасні художні інсталяції часто пропонують рішення, де не обійтися без «рухомих» прожекторів. 

    Купуйте рухомі LED голови в інтернет-магазині LuxPRO по лояльною, демократичною в Україні ціною

     
Якщо Вас зацікавила стаття, Вам буде цікаво довідатися про ці товари: