Який проектор вибрати для офісу, конференц-залу?

Дата публікації 16.01.2017.

Можливість трансляції текстової, аудіо та відео інформації в сучасному офісі або конференц-залі стає пріоритетною для багатьох компаній. Деякі фірми і організації відводять для цього спеціальні кімнати, де встановлюється проектор. В Україні представлені десятки різноманітних моделей від різних виробників, тому зорієнтувати у виборі вкрай важко. Сьогодні ми спробуємо відповісти на ключові питання щодо вибору якісної і недорогої моделі офісного проектора.

Який проектор вибрати для офісу, конференц-залу?
  • Перші кроки: потужність проектора і діагональ екрану

    Перший і основний критерій вибору - це потужність купується моделі. Цей параметр впливає на силу світлового потоку, від чого в свою чергу залежить якість зображення на екрані. Наприклад, презентаційна кімната в офісі - невеликих габаритів, вміщує приблизно п'ятнадцять чоловік. Для таких приміщень сміливо вибираються проектори з потужністю світлового потоку від 2000 до 2500 лм. В цілому, даний параметр можна брати з запасом, щоб вже точно забезпечити стабільну якість зображуваного. Тому що з часом яскравість пристрою помітно знижується, а проектор «із запасом» буде радувати користувача набагато довше. Наприклад, під таку характеристику підпадає широкоформатний проектор Optoma W312 з потужністю 3200 лм.

    Другий критерій - це мобільність обраній моделі. Іншими словами, потенційним користувачам необхідно визначитися ось з чим: чи буде модель стаціонарно перебувати в одному приміщенні (наприклад, для презентацій виділяється окрема кімната в офісі) або ж проектор необхідно буде переносити в різні точки. Перевага мобільних проекторів - в їх легкості і компактності, пристрої легко переносяться з одного місця на інше. Однак, на жаль, подібні різновиди кілька програють стаціонарним в потужності.

    Але давайте звернемо увагу на ультрапортативні проектори Optoma. Тут навіть самі бюджетні моделі відрізняються гарною якістю зображення і потужносним параметром лампи. Наприклад, проектор Orptoma S321 - один з найбільш недорогих пристроїв в лінійці ультрамобільного обладнання. Потужність лампи складає 3200 Лм, чого цілком вистачить для вищеописаних невеликих кімнат на п'ятнадцять чоловік. Звичайно, якщо офісне презентаційне приміщення великих габаритів, то в такому випадку непоганим варіантом здається відео проектор Otoma X501 з потужносним показником в 4500 ЛАМПИ ЛМ.

    І ще один важливий параметр для вибору презентаційного проектора - фокусна відстань. Тут слід заздалегідь визначитися, в якому форматі буде відбуватися робота з обладнанням. Тут існує два варіанти:

    • робота на віддаленій відстані за допомогою лазерної указки, в цьому випадку підійдуть пристрої з будь-яким фокусом;
    • робота впритул з екраном за допомогою стандартної указки, в такому форматі найбільш підходящі моделі - короткофокусні.

    Зверніть увагу на ультракороткофокусні проектори Optoma, де враховуються всі параметри вищеописаної роботою з обладнанням.

    Комутаційні можливості проектора

    Наступний важливий для вибору офісного обладнання - це комутаційні можливості. В цілому, чим менше можливостей для комутації проектора, тим ціна на нього нижче. Однак тут слід вибирати модель обережно і заздалегідь продумати, які входи знадобляться для підключення.

    В цілому, в кожній проєкторной моделі є кілька аналогових входів. У деяких недорогих за ціною проекторах HDMI вхід є матеріальне - цифровий роз'єм, за допомогою якого можна підключати різну відеоапаратуру. Більш прогресивні і дорогі мають в своєму розпорядженні функції Wi-Fi Display або ж USB Display. На таких моделях крім цього можна передавати дані за допомогою локальної мережі, а деякі проектори оснащуються хорошими акустичними можливостями. Вбудована акустика дозволяє не витрачати додаткові гроші на колонки.

    Офісний проектор: додаткові характеристики

    В цілому, ми розібралися з основними позиціями, які необхідно враховувати при виборі підходящої проєкторной моделі для офісу або конференц-залу. А тепер перерахуємо кілька додаткових, але дуже затребуваних характеристик:

    • звертаємо увагу на ресурс лампи - найбільш дорогого елементу в конструкції всього проекторного обладнання. Найкраще, щоб ця лампа прослужила довго, так як її заміна сильно вдарить по кишені користувача. Наприклад, відео проектор Optoma W401 оснащений високоякісної і зносостійкої лампою, термін життя якої розрахована на понад 3000 тисяч годин роботи;
    • також непогано для сучасних компаній, що працюють з різною продукцією, мати обладнання з можливістю зворотної проекції. Ця функція дозволяє продемонструвати той чи інший товар з різних сторін, що буває дуже вигідно для презентаційних заходів;
    • рівень шуму не повинен перевищувати 34 Дб, так як це граничний показник, після чого робота з проектором стає проблематичною: шум проектора заважає доповідачу, що істотно впливає на якість проведеної презентації.

    Додаткова функціональність для проектора - річ дуже корисна в сучасних умовах офісної роботи, однак підходити до цього слід з розумом. З одного боку, необхідно вибирати максимально функціональний пристрій. З іншого боку, немає необхідності переплачувати за функції, якими користуватися ніхто не буде. Однак, наприклад, ви купили модель без функціональної можливості підключення планшета і можливості управління проектором з цього гаджета. В результаті багато зручності для користувача закриті, де актуально не тільки комфортне керування обладнанням, а й такі можливості як малювання за допомогою планшета або рукописний ввід букв і символів.

    Інтернет-магазин LuxPRO пропонує широкий асортимент офісних проекторів для надійних і комфортних презентацій. Особлива категорія обладнання - це проектори Optoma, купити які ви зможете за доступною в Україні ціною.

Якщо Вас зацікавила стаття, Вам буде цікаво довідатися про ці товари: