Різновиди мікшерних пультів і наші поради щодо їх вибору

Дата публікації 16.01.2017.

Музична індустрія ніколи не стояла на місці. Кожного дня і кожної години в світі винаходять, вдосконалюють і запроваджують щось нове. Таким чином ринок товарів з кожним днем збільшується. Для досвідченого користувача це звичайно ж плюс, але для рядового любителя або музиканта це може стати перешкодою і витратою більшого часу на пошук і підбір необхідного обладнання. Ця стаття присвячена мікшерним пультам, їх різновидам і рекомендаціям по підбору. Поїхали.

Різновиди мікшерних пультів і наші поради щодо їх вибору
  • Різновиди та сфера використання

    Для початку слід розібратися, де і як ми будемо використовувати мікшер. Мікшерний пульт - це унікальний прилад. Його унікальність в тому, що він застосовується практично у всіх сферах звукового підсилення і звукозапису. Концертні майданчики, клуби, студії звукозапису, радіо, телебачення, системи оповіщення - це основний перелік областей використання цих приладів. Для кожної з цих сфер існують окремі модифікації мікшерів. Про це поговоримо далі.

    В першу чергу, при виборі мікшера бажано знати, скільки каналів ви будете активно використовувати. Простими словами, скільки мікрофонів або інших джерел звуку вам потрібно буде підключити при роботі. Виходячи з цього критерію, мікшери можуть вміщати в себе від 1 до 32 і більше каналів. Але всі вони використовуються в різних місцях і для різних цілей. Наприклад, для роботи одного або декількох вокалістів (музикантів) немає сенсу використовувати багатоканальний пульт. І навпаки, велика концертний майданчик просто не зможе працювати на примітивному мікшері. У нашому магазині представлені тільки найкращі мікшерні пульти і комплектуючі від відомих світових виробників, а наші менеджери з радістю допоможуть вам розібратися в ваших потребах і підібрати саме те, що вам потрібно.

    Що стосується мікшерів, вони мають три основні різновиди:

    Мікшери аналогові - це класика. Вони є найпопулярнішими і поширеними в сфері шоу-індустрії. Ми їх часто можемо бачити на більшості культурних заходів: в кафе, в ресторанах, в невеликих клубах, на відкритих майданчиках і т.д. Це базовий варіант всіх типів існуючих мікшерів. Для роботи на концерті або в студії - різниці особливої ​​немає. Важливо пам'ятати про кількість необхідних каналів. Умовно їх можна поділити на компактні (ZMX52, XENYX 302USB, MS602M USB, MG102C і інші), середнього розміру (XENYXQX1222USB, EPM8, LIVE1202, ZMX124FXU) і багатоканальні ZMX244FXU, AM-GX20USB, ZED2402, SX3242FX і ін.).

    Процесор ефектів та звукозапис

    Додатково слід звернути увагу на наявність в мікшері процесора ефектів, якщо це необхідно вам для роботи. Серед основних ефектів це можуть бути «реверберація», «дилей», «хорус» і іноді навіть ефекти перевантаження типу «дисторшн». Найчастіше, такі ефекти використовують на мікрофонних каналах для красивого і багатшого звучання вокалу в міксі. На студіях звукозапису мікшерні пульти використовують, виключно, для передачі сигналів і маршрутизації, а їх подальша обробка проводиться вже після запису в спеціальному ПО. Записаний вокал з ефектом напряму вже не підлягає редагуванню, ефект вже неможливо буде прибрати.

    Якщо ви купуєте мікшерний пульт для аматорського або домашньої звукозапису, в обов'язковому порядку перевірте, чи в ньому є фантомне живлення. Фантомне живлення - це можливість мікшера подавати живлення на прилади, які до нього підключені. До них відносяться такі моделі як AM-MINI6, XENYXX1204USB, X6MP3 + EQ, ZED60-10FX, ZMX862 і ін.). Це відносно саме студійних мікрофонів. Всі вони конденсаторні і вимагають живлення (динамічні мікрофони живлення не вимагають). Винятком може бути той випадок, якщо ви використовуєте зовнішню спеціальну звукову карту з фантомним живленням.

    Активні мікшери. Особливістю активних мікшерів є наявність внутрішнього підсилювача для підключення акустичної системи безпосередньо. Це зручно при невеликих виїзних концертах, корпоративах, різних акціях і ін., Так як немає необхідності тягати з собою окремо ще й масивний підсилювач. Це плюс. Мінусом таких мікшерів може бути відносно невелика потужність і висока ціна. З найбільш популярних моделей активних мікшерів слід зазначити AM-MINI8P, AM-LS8P-500, PMX12DUSB, EMX512SC, POWERMATE 1600-3.

    Цифровий мікшер - теперішнє майбутнє

    І так, мікшери цифрові. Їх ще називають цифровими консолями. Це саме те, про що може мріяти кожен поважаючий себе звукорежисер. Легкість в управлінні, комфорт, інтерактивні можливості, дистанційне управління за допомогою різних гаджетів, вбудована пам'ять - це основні переваги цифрових мікшерів. Якщо говорити конкретно про практику використання таких приладів, то наприклад, внутрішня пам'ять дозволяє зберігати певну кількість різних налаштувань, створювати повноцінні прессети або використовувати базові. Це зручно на концертах і фестивалях за участю декількох виконавців і колективів, це значно економить час саунд-чеків і підготовки до виступу. Управління за допомогою планшета через WiFi допоможе вам максимально якісно відбудувати звук в будь-якій точці концертного залу в режимі реального часу. Цифрові консолі - це і є майбутнє шоу-індустрії. Це майбутнє, яке вже настало. Серед топові моделей слід зазначити X32 PRODUCER, GLD-080, TF5 від YAMAHA і прочіе.В нашому магазині ви зможете побачити і придбати мікшерний пульт виходячи з ваших потреб і можливостей.

    І підсумовуючи, слід підкреслити, що все потрібно вирішувати з розумінням справи, і робити це потрібно з любов'ю і радістю. У нашому магазині ви зможете не тільки купити необхідне обладнання, але і зарядиться позитивом і хорошими емоціями. Телефонуйте - проконсультуємо. Пишіть - підкажемо. Приїжджайте - допоможемо.

    LuxPRO - це не просто інтернет магазин.

    LuxPRO - це якість, досвід і радість від кожної покупки.

Якщо Вас зацікавила стаття, Вам буде цікаво довідатися про ці товари: