Особливості цифрових мікшерних консолей

Дата публікації 16.05.2016.

Наш сучасний світ все більше починає переходити з аналогової техніки на цифрову. Те саме стосується мікшерних пультів. На зміну простим аналоговим пультам приходять нові цифрові консолі, які мають безліч додаткових функцій, які підвищують зручність роботи, швидкість і якість роботи. У статті буде проведено коротке ознайомлення із деякими моделями цифрових консолей.

Особливості цифрових мікшерних консолей
  • В останні роки серед професіоналів все більше набирають популярності цифрові пульти мікшера. Цифрові консолі широко використовуються у студіях звукозапису, на телевізійних комплексах, у концертних залах, а також у клубах.

    Перший цифровий мікшер уперше з'явився на світ понад 20 років тому від компанії YAMAHA. За сучасними мірками він був дуже примітивний і простий мікшер, але на той час він справив фурор у світі мікшерних пультів. Цифрові консолі, які доступні зараз на ринку мають безліч різноманітних функцій, які не мають їх аналогових братів.

    Сучасні цифрові консолі мають моторизовані фейдери, сенсорні дисплеї, вбудовані процесори ефектів можуть робити затримку, як на входах, так і на виходах консолі.

    Найбільш популярними та якісними виробниками цифрових мікшрних консолей є такі компанії як Allen Heath, Soundcraft, Yamaha.

    Корпорація Yamaha нещодавно розпочала випуск новітньої цифрової консолі TF SERIES. Ця концертна консоль має досить невелику вартість, а також володіє новим досить зручним інтерфейсом користувача, що дозволяє полегшити перехід з аналогової техніки на сучасну цифрову. Серія TF поділяється на три моделі TF1, TF3, TF5. Ці моделі маю 16, 24 та 32 вхідних канали. Також лінійка складається з моторизованих фейдерів.  Для більш зручного та швидкого керування є сенсорна панель. Також дана модель має досить великий перелік мікрофонних пресетів для вхідних та вихідних каналів. Пресети розроблені під провідні мікрофони такі як Sennheiser, Shure, Audio-Technica.

    Компанія Allen & Heath виробляє модель QU-16, яка має досить низьку вартість і при цьому має досить широкі можливості. Дана модель має 16 моно входів і 3 стерео входи, має чотири процесори ефектів, доступна функція управління за допомогою iPad, завдяки додатку Qu-Pad. Також дана модель оснащена сенсорним дисплеєм, а також має цілу низку різноманітних функцій.

Якщо Вас зацікавила стаття, Вам буде цікаво довідатися про ці товари: