Мікшерні пульти, їх класифікація та поради щодо вибору

Дата публікації 13.03.2016.

Не одна інсталяція звукового обладнання не проходить без участі в ній системи по обробці звуку: процесора, еффектора, мікшера, звукової карти і т.д. В даній статті піде мова про вибір мікшерів. Мікшерні пульти можна умовно поділити на три основні групи: аналогові пульти, мікшерні пульти з підсилювачем і цифрові пульти (цифрові консолі). Матеріал даної статті націлений на те, щоб полегшити Вашу задачу по вибору мікшерного пульта. У статті також будуть приведені моделі деяких мікшерів для певних завдань, що допоможе Вам, без особливих зусиль вибрати необхідний для Вас пульт. У будь-якому випадку, якщо ви купуєте великий комплект акустики, рекомендуємо звертатися до фахівців за консультацією і вибором оптимального мікшера.

Мікшерні пульти, їх класифікація та поради щодо вибору
  • Мотивом для написання цієї статті стало те що багато наших клієнтів як постійних так і нових звертаються до нас з практично з однаковими запитаннями. Найпоширенішим питанням є вибір мікшерного пульта. Так як від правильного вибору мікшера буде залежати якість і зручність роботи не тільки мікшерного пульта але і всього звукового обладнання в цілому. 

    Класифікація сучасних мікшерів  

    Світ мікшерів включає в себе досить багато різновидів. Мікшерні пульти можна умовно поділити на три основні групи:

    Також мікшерні пульти відрізняються між собою ще по таким функціональним можливостям як кількість каналів (моно і стерео), кількість AUX каналів, наявність процесора ефектів, наявність MP3 (USB) програвача, наявність USB інтерфейсу.

    Мікшерний світ не тільки великий по різновиди моделей, але і має велику кількість виробників. Серед найбільш якісних і відомих виробників даних пультів присутні такі як Allen Heath, Behringer, Mackie, Pionneer, Soundcraft, Yamaha. На ринку крім всесвітньо відомих виробників присутня велика кількість китайських копій цих мікшерів, а також самостійні китайські розробки в мікшерних пультах. 

    Кілька порад з підбору мікшерів 

    1. Якщо Ви плануєте використовувати мікшерний пульт для проведення невеликих заходів (це можуть бути рекламні акції, проведення свят, невеликих корпоративів) відмінно підійде невеликий мікшер на два (чотири) мікрофонні входи і два або чотири стерео входів в залежності від конкретних поставлених задач.Также необхідно звернути увагу на наявність процесора ефектів, який при використанні мікрофонів дозволити надати людського голосу необхідну глибину. Для цих цілей відмінно підійде мікшер Allen Heath ZED-6 FX або ZED10FX. Якщо Вам необхідний мікшер більш бюджетної моделі, то тоді можна використовувати мікшерний пульт Phonic AM105FX, так само відмінно підходить мікшер NGS AM-EX8 які має ще вбудований USB MP3 програвач.

    2. Мікшерні пульти з вбудованим підсилювачем відмінно підходять тоді коли необхідно щоб звукове обладнання було максимально компактним, а задіяти активні акустичні системи немає можливості. Добре показали себе такі мікшерні пульти як Yamaha EMX212S, Behringer PMP1000. При виборі мікшера з підсилювачем необхідно знати яка потужність і опір акустичних систем, які Ви плануєте використовувати. Це необхідно для того щоб уникнути поломок як пульта так і акустичної системи.

    3. В караоке клубах дуже важливо правильно підібрати мікшер. Цей мікшер бажано щоб мав чотири мікрофонних входу, а то і більше (в залежності від формату закладу) тому що досить часто буває така ситуація що мікрофонів може бути п'ять або шість.

    Також необхідно мати мінімум два стерео входу, один для підключення караоке системи, а другий для фонової заставки. Також модель мікшера необхідно щоб мала вбудований процесор ефектів, так як це невід'ємна частина караоке. Для караоке відмінно підходять мікшерні пульти таких брендів як Allen Heath ZED60-10FX або ZED60-14FX, Soundcraft EFX8 + K, Yamaha MG82CX або MG12XU.

    4. Для проведення концертів в першу чергу варто звернути увагу на необхідну кількість мікрофонних і стерео входів, а також на наявність фантомного живлення. Крім усього цього ще важливу роль відіграє кількість AUX каналів, наявність процесора ефектів, кількість виходів і їх призначення. До таких микшерам можна віднести такі моделі як Soundcraft MFXi20 + K, Yamaha MG206C USB і багато інших моделей. Також для проведення концертів відмінно підходять цифрові консолі. Вони мають більш широкі можливості в порівнянні з простими аналоговими пультами, і можуть замінити ще і додаткове обладнання, яке може застосовуватися з аналоговим пультом.

    За допомогою цифрових консолей можна досить швидко змінювати не тільки один, якийсь параметр, а й цілу групу, що так необхідно на великих концертах.

    Хорошу консоль виробляє Yamaha під назвою TF5 яка має досить багато додаткових опцій а також має моторизовані фейдера..

    Переваги вибору мікшера в інтернет-магазині LuxPRO

    Після прочитання цієї статті ми сподіваємося на те що Ви знайшли той матеріал який допоможе Вам у вирішенні Ваших завдань. Також якщо у Вас виникли якісь питання, по обладнанню Ви можете звернутися в наш сервісний центр, де наші фахівці проведуть для Вас консультацію.

    Купуючи обладнання у нас, Ви маєте можливість не тільки отримати якісну консультацію та обслуговування, а й скористатися перевагами нашої програми лояльності:

    • великий вибір товарів за найкращою ціною на інтернет просторах України;
    • будь-яка форма оплати: готівкою, безготівковим розрахунком;
    • знижка в 5, 10, 15% - в залежності від суми покупки;
    • оперативна доставка в будь-який регіон України;
    • підключення та сервісне обслуговування від LuxSERVICE.

    Ми будемо раді бачити Вас серед наших клієнтів. Люкс Про - це солідно, оперативно і якісно.

     

Якщо Вас зацікавила стаття, Вам буде цікаво довідатися про ці товари: