Яку вибрати радіосистему та на що потрібно звернути увагу?

Дата публікації 15.02.2016.

Світ щодня розвивається і дедалі більше стає нових моделей радіосистем із різними характеристиками. Для того щоб правильно вибрати радіосистему необхідно розуміти для яких цілей вона використовуватиметься і наскільки якісний Вам необхідний звук. В асортименті нашої компанії досить великий вибір радіосистем різного застосування, і Ви зможете знайти саме ту систему, яка Вам необхідна для вирішення конкретних завдань. Ця стаття допоможе Вам у цьому виборі.

Яку вибрати радіосистему та на що потрібно звернути увагу?
  • На сьогоднішній день радіосистем досить великий вибір. Якщо ви поставили собі за мету придбати радіосистему, то тоді матеріал викладений у цій статті допоможе Вам зробити правильний вибір. І так приступимо.

    Радіосистеми: їх класифікація та поради щодо вибору

    Радіосистеми діляться за типом мікрофонного капсюля це конденсаторні та динамічні. Динамічні мікрофони зазвичай мають меншу вартість і не вимагають додаткового живлення. Конденсаторні капсуля мають кращу перехідну характеристику і мають ширший діапазон відтворюваних частот. Що дає можливість отримати якіснішу передачу звуку.

    Також при виборі радіосистеми слід звернути увагу на тип спрямованості мікрофона. Тип спрямованості є такі як кругова, гіперкардіоїдні, суперкардіоїдні, кардіоїдні.

    При виборі радіосистеми необхідно звернути увагу на робочу частоту радіосистеми. Це варто робити для того, щоб при одночасної роботі кількох радіосистем не вийшло так що у них буде однакова робоча частота. Через однакову робочу частоту радіосистеми не зможуть нормально працювати, оскільки створюватимуть перешкоди один для одного. Якщо Вам необхідно купити кілька радіосистем, то в першу чергу варто звернути увагу на ті радіосистеми, які можуть змінювати робочу частоту в заданому діапазоні. До таких радіосистем можна віднести SHURE, SENNHEISER.

    Не останнє місце у виборі радіосистеми має вихідний сигнальний роз'єм. В основному є два типи вихідних роз'ємів XLR-F або Jack 6,3. Про спосіб комутації бази радіосистеми потрібно знати при її покупці, щоб розуміти як її правильно підключити, і які дроти потрібно мати для цього в своєму резерві. Якщо взяти, наприклад стандартний мікшер, то він, як правило, для підключення радіосистем має як XLR гнізда, так і Jack гнізда. А от якщо взяти якийсь підсилювач з мікрофонним входом, то там, як правило, найчастіше зустрічаються гнізда типу Jack 6,3.

    Також необхідно розуміти який вихідний сигнал присутній на виході бази, якщо база працює з двома ручними радіомікрофонами. Необхідно знати на виході бази присутній як вихід першого, так і вихід другого мікрофона, або тільки один вихід для сигналів радіо мікрофонів. Це відіграє дуже важливу роль, якщо нам необхідно зробити індивідуальні налаштування на кожен мікрофон окремо (це можуть бути налаштування еквалайзера, рівня гучності або налаштування ефектів).

    Радіосистеми з поясним передавачем

    Окрім радіосистем з ручними передавачами є системи з поясним передавачем. Радіосистеми з поясними передавачами досить широко застосовуються при зйомці кінофільмів, телепередач, акцій одним словом можна сказати, що застосовуються тоді, коли мікрофон повинен мати мінімальні розміри і бути непомітним, а руки в той момент повинні бути вільними. Найбільшу популярність мають радіосистеми з поясним передавачем від німецького виробника Sennheiser. Завдяки тому, що мають не лише високу якість передачі звукового сигналу, а й високу якість складання самих приймачів та передавачів радіосистем.

    Копії оригінальних моделей радіомікрофон: на що варто звернути увагу при покупці

    Ще хотілося б звернути Вашу увагу на той факт, що в наш час достатньо підробок на оригінальні мікрофони таких марок як Sennheiser, AKG, Shure, Beyerdynamic. Відрізнити оригінальні речі від підробки на перший погляд (не розбираючи сам пристрій радіосистеми) досить складно, але все-таки можна. По-перше потрібно звернути увагу на вагу самого пристрою, копії матимуть меншу вагу, і на корпусі будуть помітні дрібні дефекти. По-друге, це, звичайно, вартість самої радіосистеми. Оригінали ніколи не стоятимуть у два рази дешевше від середньої ринкової вартості.

    Якщо у Вас виникли ще якісь додаткові питання щодо вибору радіосистеми, тоді зверніться за телефоном за додатковою консультацією до наших технічних фахівців.

Якщо Вас зацікавила стаття, Вам буде цікаво довідатися про ці товари: