Медіа плеєр - види, призначення та основні функції

Дата публікації 25.12.2023.

Медіа плеєр - це пристрій, який використовується для відтворення медіа даних з власного накопичувача (підключена флешка чи жорсткий диск) або з мережі (не всі моделі). Найчастіше за допомогою таких плеєрів відтворюється мультимедійний контент музичного характеру. Однак, деякі плеєри також мають невеликий екран або можуть підтримувати синхронізацію з екранами, де можна транслювати відеокліпи.

Медіа плеєр - види, призначення та основні функції
  • Види медіаплеєрів

    Кількість різноманітних програвачів музики на ринку дуже висока. І таке поняття як медіаплеєр надзвичайно розмите. Але, його можна стандартизувати на декілька видів:
     
     стандартний;
     
    Пристрій в вигляді моноблоку прямокутної форми, який розміщується поряд з телевізором або акустичною системою. З’єднується за допомогою кабелів. Підтримує підключення внутрішніх та зовнішніх накопичувачів, має приводи для читання оптичних дисків та може використовуватись для базового керування відтворенням контенту. 
     
     smartstick (mini pc, адаптери).
     
    Компактний програвач, який підключається до телевізору або акустичної системи так само, як підключається флешка. Має більш обмежений функціонал та, фактично, лише розширює можливості основного відтворюючого пристрою. 

    Функції медіаплеєрів

    Якщо говорити про функціонал медіаплеєрів, то він варіюється в залежності від моделі. Фактично, такі пристрої є досить універсальними інструментами для відтворення потрібного контенту. Вони зазвичай можуть працювати з файлами різних форматів, зокрема: MP3, WAV, FLAC для аудіо, або MP4, AVI, MKV для відео. На наш погляд найкращим рішенням з бюджетних ваіантів пропонуэмо звернути на ці моделі.
     
    Також, багато медіаплеєрів мають можливість організації та управління медіабібліотекою, дозволяючи користувачам створювати плейлисти, сортувати медіафайли за різними категоріями або критеріями.
     
    Певні моделі плеєрів підтримують потокове відтворення медіафайлів з Інтернету або з мережевих джерел, наприклад, через стрімінгові сервіси або домашні мережі.
     
    Якщо розглядати конкретно функції всіх медіаплеєрів, то цей набір досить стандартний. Пристрої дозволяють перемотувати файл, ставити його на паузу, повторювати відтворення файлу тощо. Існують також програвачі, які мають вбудовані еквалайзери для налаштування звуку.
     
    Зазвичай, медіаплеєри мають можливість синхронізації з іншими пристроями або технологіями. Це може бути як хмарний сервіс, так і звичайний комп’ютер або ноутбук.
     
    В інтернет - магазині LuxPRO всі медіаплеєри зручно відсортовані відповідно потрібних критеріїв. Тому, вибір підходящої моделі не займе надто багато часу. Звертайтесь до наших менеджерів, коли потрібно купити медіаплеєр в Києві або Україні, отримуйте безкоштовну консультацію та користуйтесь надійною технікою від перевірених брендів. 
Якщо Вас зацікавила стаття, Вам буде цікаво довідатися про ці товари: