Мікрофони граничного шару: що потрібно знати перед їх покупкою?

Дата публікації 18.09.2023.

Мікрофон граничного шару - це спеціальний пристрій, який використовується для зчитування та трансляції звуку на різноманітні підсилювачі та відтворювачі. Особливістю таких мікрофонів єсфера його використання. Такими приладами переважно озвучують різноманітні круглі столи, наради, переговори та семінари. Тобто, він призначений для подій, де є велика кількість ротацій спікерів і обладнання використовується постійно зі змінами вхідних параметрів. Практична область використання даного мікрофону може змінюватись відповідно до поставлених завдань.

 Мікрофони граничного шару: що потрібно знати перед їх покупкою?
  • Особливості мікрофонів граничного шару

    Мікрофон граничного шару по функціоналу досить схожий з іншими приладами такого типу. Основна відмінність полягає в конструкції та специфікації пристрою. Переважно це мікрофон на гнучкому тримачі, який розрахований на індивідуальне використання. Вони захоплюють максимум звуку навколо себе та забезпечують хорошу передачу аудіо сигналу до підсилювачів. Таким чином, якість отриманого сигналу досить висока. Комбінуючи такий мікрофон з якісною акустичною системою можна отримати хороший результат.
     
    Для мікрофонів граничного шару характерні:
    • компактні розміри;
    • плаский корпус з гнучким кріпленням;
    • наявність металевої захисної сітки;
    • відсутність надлишкових ручок та інших елементів.
    Пласка форма корпусу підібрана не випадково. Завдяки ній мікрофон граничного шару можна розміщувати на горизонтальних або вертикальних поверхнях. Тому такі прилади дуже часто розміщуються на столах або бічних панелях. Зрідка дані моделі можуть використовуватись для додаткового озвучування музичних інструментів. Наприклад, барабанів чи фортепіано. Їх можна зручно розмістити всередині інструменту. 

    Переваги пристрою

    Більшість моделей мікрофону граничного шару базуються на конденсаторному типі з попередньою оптимізацією властивостей приладу під певні ситуації. Саме тому він використовується лише у певних випадках. Саме тоді, коли його застосування є найбільш ефективним та доцільним. За рахунок компактності та простоти будови, цей мікрофон можна приховати та розмістити всередині трибуни або музичного інструменту.
     
    Також, він обладнаний захисною сіткою, яка захищає пристрій від механічних деформацій і слугує додатковим фільтром вхідного шуму. Деякі моделі постачаються одразу з монтажними отворами. Вони передбачені для кріплення мікрофону граничного шару на стіл чи навіть стіни. Чудове звучання гарантується вбудованим попереднім підсилювачем. Він же гарантує достатню якість та чіткість отриманого звуку. 

    Що треба враховувати перед покупкою мікрофонів граничного шару

    Перед тим як купити мікрофон граничного шару потрібно врахувати чимало ключових моментів. Всі вони впливають підбір дійсно підходящої моделі, оскільки даний вид техніки має багато особливостей. Наприклад, обов’язково варто визначити:
     
    - тип заходу та використання мікрофону граничного шару;
     
    Визначте, які цілі буде виконувати мікрофон граничного шару. Це може бути запис на студії, конференція, використання для семінару в аудиторії чи запис музики і підсилення певних інструментів. Різні ситуації передбачають потребу певних моделей та характеристик мікрофону.
     
    - характеристики звукового сигналу мікрофону граничного шару;
     
    Перед покупкою мікрофону граничного шару варто дослідити особливості звуку, який буде записано або ретрансльовано. Наприклад, для запису голосу потрібен пристрій з хорошою чутливістю до звуків з середніми та високими частотами. Для музичних інструментів потрібно фіксувати також і низькі частоти.
     
    - якість звуку мікрофону граничного шару;
     
    Перед покупкою обов’язково дослідіть вибрану модель самостійно. Прочитайте відгуки по пристрою, огляди та тематичні статті. Це допоможе підібрати модель з відмінною якістю звуку та по оптимальній ціні.
     
    - розмір та дизайн мікрофону граничного шару;
     
    Враховуйте розміри та особливості конструкції мікрофону граничного шару. Такі пристрої можуть мати різні габарити, тому варто враховувати цей фактор.
     
    - поєднання мікрофону граничного шару з іншим обладнанням;
     
    Переконайтесь, що мікрофона граничного шару підходить під іншу вашу техніку. Перевірте типи з’єднання та вимоги до живлення. 
     
    - визначте бюджет на мікрофон граничного шару;
     
    Попереднє визначення бюджету для покупки дозволяє оптимізувати процеси вибору та підібрати підходящу під цілі проекту модель мікрофону граничного шару.
     
    - наявність додаткових функцій у мікрофону граничного шару;
     
    Це може бути наявність фільтрів шумопоглинання, регулювання рівня гучності, вбудований захист від вібрації та ударів. Розгляньте кожен пункт та визначте чи потрібен він вам під час експлуатації мікрофону граничного шару.
     
    Тільки з врахуванням всіх цих факторів можна підібрати якісний мікрофон граничного шару, який буде відповідати всім потребам та очікуванням. Надійне звукове обладнання дозволяє забезпечити професійний рівень запису та відтворення аудіо сигналу та успішно реалізувати заплановані завдання або події.  Крім того, під час вибору мікрофону граничного шару варто враховувати й особливості локації, акустику приміщення, поводження користувачів з приладом. Комплексно, це допоможе максимально знизити можливі проблеми з технікою та забезпечити ефективне використання та роботу з таким пристроєм. 
Якщо Вас зацікавила стаття, Вам буде цікаво довідатися про ці товари: