Навушники для DJ, аудиофилов, меломанів. Основні моменти в характеристиках, які слід врахувати

Дата публікації 10.06.2019.

Важливим атрибутом у професійній діяльності ді-джеїв є навушники. Сенс в основному висококласному обладнанні (контролер або еффектер) буде мінімальним, якщо використовувати в роботі навушники невідповідного якості. Багато хто недооцінює значення даного атрибута, а тому ми підібрали для вас деякі поради, з допомогою яких ви зможете зробити правильні висновки і купити відповідну модель.

Навушники для DJ, аудиофилов, меломанів. Основні моменти в характеристиках, які слід врахувати
  • Навушники для DJ: основні моменти в характеристиках, які слід врахувати

    У навушниках, як в будь-якому музично-акустичному обладнання, є свої параметри, які впливають на якість і продуктивність роботи. Насамперед слід визначитися з частотним діапазоном навушників. Чим вище такий діапазон, тим, зрозуміло, якісніше і комфортніше буде працювати з обладнанням. Оптимальний діапазон становить від 18 до 20 тисяч Гц.

    Як тільки ви знайшли модель з влаштовує вас діапазоном частот, що не смішіть її відразу ж купувати. Не менш важлива характеристика - тональний баланс. Звичайно, якщо ді-джей грає в якомусь клубі, навіть самому крутому з наявністю дорогої апаратури, все одно якість звуку не буде ідеальним. Так зване «бубоніння», яке відбувається на особливо низьких тонах, або ж шипіння звуку, металевий його відтінок на високочастотному звучанні - все це дуже негативно впливає, перш за все, на здоров'я. У таких випадках починає сильно боліти голова. Тому вушні атрибути повинні володіти дієвою здатністю до якісної тонального балансу. Для початківців, можливо, такий показник не дуже актуальне, але все ж варто відразу купувати якісну модель. 

    Чутливість - не менш важливий фактор, що впливає на комфорт роботи. Даний параметр впливає на гучність звуку, а також на показники потужності підсилювача звуку, який використовується в комбінації з навушниками. Оптимальним показником чутливості буде близько 100 дБ.

    Останній момент - в конструкції. Як відомо, зараз безліч моделей апаратури випускаються в бездротових варіантах. Так само йде і з навушниками - бездротові моделі зараз дуже популярні. Радити, яка модель краще, ми не будемо. Тут вже грають роль особисті переваги. Однак варто зауважити, що дроти все ж можуть заважати руху ді-джея під час виступів. Одна справа займатися з провідними моделями будинку, інша справа на живому концерті. Але вибір, знову-таки, за вами.

    Вставні навушники для DJ: окремий модельний варіант

    Продовжуючи тему модельних варіантів навушників для DJ, слід також нагадати про вставних атрибутах. Вставні навушники (їх ще називають крапельки, вакуумні) мають більшу ізоляцією в порівнянні з класичними накладними моделями. Але до вибору таких моделей слід підходити не менш відповідально. Багато елементів, якими можуть бути обладнані вставні моделі, не для всіх музикантів підходять. Наприклад, в деяких моделях можуть зробити акцент на низьких частотах, в деяких на частотах високих. Такі навушники можуть відрізнятися по гучності відтвореного звуку, можуть банально відрізнятися своєю конструкцією. Але основні параметри для накладних навушників актуальні також і для вставних. Тому при виборі такого модельного варіанта можете орієнтуватися на вищевикладені поради.

    Інтернет-магазин LuxPRO пропонує ознайомитися з широким асортиментом моделей акустичних атрибутів для ді-джеїв і замовити необхідний атрибут за допомогою наших менеджерів. 

Якщо Вас зацікавила стаття, Вам буде цікаво довідатися про ці товари: