Аудіоінтерфейс - призначення, типи, на що звернути увагу при покупці!

Дата публікації 21.04.2019.

Аудіоінтерфейс - спеціальний пристрій для зв'язку персонального комп'ютера, телефону, планшета з звуковим обладнанням: колонки, навушники, професійні студійні монітори. Даний тип пристроїв незамінний в роботі мікрофонів, систем звукозапису, синтезаторів, електронних гітар та інших звукових інтерфейсів. Основна функція аудіоінтерфейсу - відтворення звуку в належному стані, який необхідний для слухача. Завдяки спеціальному програмному алгоритму звуковий сигнал перетвориться в якісну хвилю. Інтерфейс здатний працювати на низьких і високих частотах, що робить його універсальним в плані підключення до різних девайсів.

Аудіоінтерфейс - призначення, типи, на що звернути увагу при покупці!
  • Технічні особливості аудіоінтерфейсу

    Будь-яка інформація в аудіо форматі має певний код. Саме його розпізнає система аудіоінтерфейсу і перетворює в більш зрозумілі звуки. Така функція стала можлива завдяки цифро-аналогового перетворювача. Система виробляє декодування звукових хвиль за допомогою математичних формул в програмному забезпеченні в кінцевий аналоговий сигнал. Найчастіше персональний комп'ютер навіть найсучасніших версій оснащується недостатньо професійним інтерфейсом звуку. Багато користувачів незадоволені якістю відтворення звуку. За такої причини встановлюється аудіоінтерфейс, який створює більш детальний облік музичної або голосової доріжки.

    До відмітних особливостей аудіоінтерфейсів відносять:

    ► Завантаження звуку всередину системи для подальшого перетворення. Тобто користувачу може виконати запис голосу, оточуючих звуків, ігри музичних інструментів через мікрофон.

    ► Завдяки аналогово-цифровому сигналу аудіоінтерфейсу можливо без проблем перетворити аудіо сигнал практично будь-якого рівня. Устаткування сприймає фізичні процеси, лінійність на різному рівні, незалежно від покоління аудіо апаратури.

    Технічні параметри в роботі аудіоінтерфейсів

    Кожен аудіоінтерфейс наділений індивідуальним алгоритмом для передачі і перетворення звукового сигналу. Кожен виробник з великою увагою ставиться до захисту власної інтелектуальної інформації та розробок. У виборі звукових карт покупець повинен орієнтуватися на кількість бітів і рівень частоти, яка вимірюється в Герцах. Устаткування для професійного використання, в порівнянні з аматорським, має більшу кількість вищевказаних показників. Підвищені параметри говорять про здатність системи отримати, обробити і видати звук за максимально короткий час.

    Фахівці рекомендують розглядати аудіоінтерфейси з мінімальним значенням на позначці 16 Біт і 44.1 тис. Гц. Оптимально розглядати систему з продуктивністю 24 Біта і 96 тис. Гц. Техніка такого рівня забезпечує безперебійну роботу на різних рівнях, незалежно від завантаження. Користувач може без проблем проводити складні маніпуляції, налаштовувати рівень потужності, записувати і відтворювати більш складні звуки.

    Також варто звернути увагу на показники розрядності і частоти дискредитації. Від них безпосередньо залежить амплітуда гучності системи та швидкість кодування / розшифровки частот високого рівня.

    Комплектація аудіоінтерфейсів

    Робота пристрою супроводжується за участю кабелів XLR, а також Jack. Що стосується перших, то вони оснащені трьома контактами.

    TS - одиничний кабель, який має одне кільце. Саме він бере активну участь в підключенні і роботі гітар, моносінтезаторов аудіоінтерфейсу.

    Кабель TRS призначений для підключення до навушників, завдяки меншому рівню виробленого шуму. Завдяки наявності двох кілець така система підключення більш затребувана, ніж TS.

    Кожен роз'єм має вхід і вихід. За допомогою входів виконується відправлення звукового сигналу в систему інтервейса, а виходи, відповідно, виконують зворотну функцію.

    Підключення аудіоінтерфейсу з мікрофоном ведеться за допомогою спеціального мікрофонного роз'єму. До таких роз'ємів відносять XLR модель, яка дозволяють збільшити звукового сигнал на низьких частотах. Такі системи оптимізовані з динамічними мікрофонами, акустичними звукоснимателями.

    Лайн роз'єми адаптовані для підключення до пристрою різних синтезаторів, гітар, підсилювачів і інших інструментів.

    Особливої ​​уваги заслуговують роз'єми комбінованого типу. До такого обладнання без проблем підключається до різних пристроїв, незалежно від балансу звукового сигналу.

    RCA роз'єм призначені для передачі звукових сигналів на лінійному рівні. Найчастіше такі девайси встановлюються на вихідний канал для відтворення високої якості звуку без перешкод.

    Основні переваги в придбанні аудіоінтерфейсу

    1. Універсальність. Пристрої даного типу займають ключову роль в роботі мікрофонів, систем звукозапису, синтезаторів, електронних гітар та інших звукових інтерфейсів.
    2. Висока якість роботи. Відтворення звуку виконується належному стані, який необхідний для слухача. Завдяки спеціальному програмному алгоритму звуковий сигнал перетвориться в якісну хвилю.
    3. Висока швидкість обробки інформаційного потоку. Будь-яка інформація в аудіо форматі має певний код. Саме його розпізнає система аудіоінтерфейсу і перетворює в більш зрозумілі звуки. Така функція стала можлива завдяки цифро-аналогового перетворювача.
    4. Широкий функціонал. Система здатна підключатися до пристроїв з різним показником частот і якості мовлення. Завдяки цьому аудіоінтерфейси набули широкого поширення серед професійних компаній і користувачів-любителів, які цінують якісну роботу звуку.
    5. Великий асортимент оригінальної продукції з урахуванням персональних вимог.
Якщо Вас зацікавила стаття, Вам буде цікаво довідатися про ці товари: