Як вибрати стійку під ноутбук і проектор: поради професіоналів

Дата публікації 14.12.2017.

Неможливо уявити заняття в університеті, лекцію в бізнес-центрі, виступ DJ в клубі або просто масові заходи без наявності ноутбука і проектора. Дана техніка стала популярною, завдяки своїй мобільності і можливості виконувати функції по передачі аудіо та відео сигналу. В процесі активної експлуатації цих приладів приходить необхідність зручного розміщення і охолодження. Охолодження є необхідним процесом в збереженні робочих якостей ноутбука, в той час як для проектора важлива правильна установка для зручного перегляду презентації, відео.

Як вибрати стійку під ноутбук і проектор: поради професіоналів
  • У нашому інтернет-магазині ви знайдете широкий вибір стійок для ноутбука і проектора. Кожна з моделей відрізняється розміром, розміщенням, матеріалом виготовлення, а також функціональними особливостями. Щоб вирішити проблему перегріву техніки, її зручного розміщення важливо подбати про вибір стійки.

    Які існують види стійок для ноутбука і проектора

    • Підставка. Має вигляд стільниці, яка не має ніжок, а розміщується на невеликій висоті від поверхні за рахунок спеціальних фігурних стінок. Виріб відрізняється компактними розмірами, простотою у використанні, але має обмежений кут нахилу, не дозволяє регулювати підйом. На підставці ноутбук не перегрівається за рахунок природної циркуляції повітря під низом.

    • Підлогова  стійка. Найбільш функціональна модель, яка призначена для розміщення не тільки ноутбука, але і проектора. Ніжка добре розміщена на підлозі, за рахунок безлічі «лапок», які міцно тримають конструкцію в рівновазі. Стійку можна регулювати по висоті, вуглі нахилу самого столика. Тринога нагадує професійне обладнання для установки телекамери, тому її дизайн оптимально впишеться в рамках ділового заходу, масового зібрання, концерту.
    • Столик. Стійка на ніжці немов нагадує підставку для книги. Поверхню можна регулювати на куту нахилу. Висота ніжки регулюється до середніх розмірів. Такий варіант часто купується для установки на поверхню столу, тумби.

    Які функції виконує стійка під ноутбук і проектор

    Перш за все, дане придбання направлено на охолодження техніки, яка піддається перегріву. Цей негативний ефект виникає від тривалої роботи і щільного прилягання до поверхні. Щоб пристрій не вийшло з ладу і продовжувало радувати вас якісною роботою - купуйте стійку відповідно до його габаритами. Діагональ ноутбука або проектора повинна відповідати діагоналі стійки.
     
    Сьогодні найчастіше зустрічаються моделі стійок з діагоналлю від 12 до 20 дюймів:

    1. 12-14 дюймів - ультрабук, нетбук, компактний комп'ютер.
    2. До 16 дюймів - стандартні лептопи.
    3. До 18 дюймів - ноутбуки ігрового та мультимедійного типу.
    4. До 20 дюймів - більшість проекторів.

    Оптимальним рішенням для повсякденного використання є стійки-підставки з пасивним охолодженням. Крім того, що вони більш доступні за ціною, ніж автоматичні вентилятори, так і не потребують уваги з боку користувача. Матеріал підставки здатний поглинати теплову енергію, яка виробляється в процесі роботи пристрою. Якщо в стійці передбачені отвори, розрізи - охолодження відбувається за рахунок природної циркуляції повітря. Відстань від поверхні стійки і настановної поверхні служить плацдармом розсіювання гарячого повітря.

    З якого матеріалу повинна бути виготовлена ​​стійка

    Популярним матеріалом є сталь і алюміній. Ці матеріали відрізняються повільної теплопровідністю, тому вони довго зберігають прохолодну температуру. Матеріали відрізняються міцністю, стійкістю до ударів, подряпин, частому контакту з руками і технікою. Незначна товщина вироби гарантує мінімальну вагу конструкції і легкість в її транспортуванні.
     
    Не слід вибирати моделі стійок з пластика. Вони на порядок дешевше сталевих, алюмінієвих версій, але гірше відводять тепло, більш крихкі. Термін служби такого виробу на порядок менше вищесказаних зразків.

    Які моделі стійок є оптимальними

    Пропонуємо вашій увазі чотири найбільш популярні моделі стійок для ноутбука і проектора:

    1. L-1. Стійка професійного типу, яка має дві площини, на яких можна одночасно розмістити як ноутбук, так і проектор. Висота, кут нахилу тут регулюється за допомогою спеціальних клавіш. Пристрій ставитися на розбірну триногу, яку після роботи можна легко скласти в компактні розміри. Виріб випускається в чорному або антрацитному покритті на вибір. Дану модель часто вибирають для виїзних конференцій, лекцій, переговорів, презентацій.
    2. L-2. Стійка-столик розміщується на двох ніжках під кутом близько 45 градусів. Одна з ніжок компактно складається всередину другий, перетворюючись в одну площину. Конструкція відрізняється значною стійкістю, міцністю, за рахунок товстих сталевих перемичок. Модель доступна в чорному кольорі. Ви можете регулювати висоту в межах 86-116 см.
    3. L-3. Стійка з висотою від 32 до 40 см призначена для розміщення на трибуну, стіл. Має вигляд підставки під книжку з центральною ніжкою на двох масивних «лапках». Сталева конструкція має невелику вагу, тому її легко переносити з місця на місце, не займаючи багато простору. Кут нахилу стільниці регулюється за бажанням користувача.
    4. L-6. Класична стійка чорного кольору на тринозі має досить велику висоту від 85 до 133 см з можливістю регулювання. Стільниця стійки має верхній і нижній борт для закріплення техніки. Дана модель оптимальна як для ноутбука, так і проектора. Конструкція зручно складається в одну площину за допомогою спеціального регулятора.

    Інтернет-магазин LuxPro радий із задоволенням допоможе вам підібрати стійку потрібного формату, яка буде служити вам вірою і правдою на всі випадки життя.

Якщо Вас зацікавила стаття, Вам буде цікаво довідатися про ці товари: