Мікрофон для студій: основи, вимоги і переваги

Дата публікації 15.02.2019.
У каталогах нашої компанії розділ мікрофони представлений досить великим асортиментом обладнання, серед яких ви зустрінете такі види мікрофонів: радіосистеми, вокальні, конференційні, студійні, граничного шару, петличні і наголовниє, інструментальні а також аксесуари для мікрофона. У цьому огляді мова піде про Вузьконаправлене вигляді - мікрофоні для студійного запису. Як вибрати мікрофон для запису, їх види та особливості, а також як краще вибрати студійний мікрофон для запису. Наші поради щодо вибору будуть в першу чергу виходити з технічних вимог що пред'являються в студійному записі. Звертаємо Вашу увагу, що звернувшись до нас за покупкою мікрофона для студій, ми гарантуємо Вам безкоштовну консультацію і підбір потрібної моделі.
Мікрофон для студій: основи, вимоги і переваги
  • Як зробити правильний вибір: мікрофон для студій

    Сучасні музиканти, незважаючи на величезний вибір всілякої техніки, в розгубленості переглядають каталоги музичного обладнання та інструментів. Мікрофони належать саме до такого різновиду апаратури, де без порад від фахівців не розібратися. Дійсно, відкриваєте ви каталог музичних мікрофонів, де більше сотні найменувань всіляких моделей від неймовірної кількості брендів. З чого почати? Як правильно підійти до вибору обладнання, яке відповідає всім характеристикам якості і основний функціональністю, необхідної для конкретних цілей музиканта.

    Вибрати студійний мікрофон в нашому магазині LuxPRO буде набагато легше, якщо кожен музикант витратить кілька хвилин часу і ознайомитися з порадами фахівців з вибору такої апаратури.

    Студійне обладнання: основні вимоги

    До обладнання для студій музиканти ставляться з великими «претензіями», так як основні особливості характеристик впливають безпосередньо на якість запису вокалу зокрема. Професійні музиканти висувають великі вимоги до якості купується апаратури. Давайте розберемося, на які саме моменти звертають особливу увагу досвідчені музиканти.

    Студійний мікрофон повинен володіти стійкістю до максимальних навантажень роботи. Студійний звукозапис - це багатогодинна робота, тому працездатність мікрофона в даному випадку на початковому і кінцевому етапі повинна бути однаковою.

    Мікрофони повинні записувати ідеально чистий звук, а тому повинні відрізнятися особливою конструкцією і особливим технічним наповненням, яке дозволить уникнути найменших шумових ефектів під час студійної роботи.

    Мікрофони для звукозапису в студіях: переваги техніки і її недоліки

    Існує два види мікрофонів: динамічні і конденсаторні. Таке обладнання найчастіше використовується в студійній звукозапису і на живих концертних виступах.

    Конструкція динамічного типу нагадує динаміки сучасних звичайних колонок. Але принцип дії трохи відрізняється. Напруга елемента котушки знімається зовнішнім звуковим впливом, тобто звуком інструменту або вокалом.

    Мікрофони другого типу - це обладнання, де одна з обкладок виготовлена ​​з матеріалу особливої ​​еластичності. Під час гри інструментів або вокалу звукові коливання змінюють ємнісні характеристики такої накладки. Така зміна ємнісних показників в свою чергу змінює напругу, що є головною сигнальної корисністю.

    Тепер варто розібратися, якими ж перевагами і недоліками можуть «похвалитися» два типи. Ось основні переваги динамічного обладнання:

    • мікрофон володіє особливою стійкістю до великих звуковим навантажень: обладнання дозволяє знімати звук особливої ​​потужності без будь-яких ризиків пошкодження технічних елементів;
    • динамічні мікрофони зносостійкі і володіють більш міцною конструкцією, ніж конденсаторні пристрої;
    • модель динамічного типу може похвалитися тим, що не чутливий до різних зовнішніх шумовим впливам.

    А ось серед недоліків можна позначити наступне: великі втрати в чистоті і якості звучання. Також таке обладнання не дуже надійно і вірно передає тембри, а частотний діапазон дуже маленький.

    Серед позитивних моментів, які пропонують мікрофони конденсаторного типу, можна виділити наступні:

    • дане обладнання має в своєму розпорядженні більш широкі можливості частотного діапазону, що дуже важливо для запису сучасної музики;
    • широкий вибір розмірних варіантів мікрофонів: наприклад, в асортименті інтернет-магазину LuxPRO можна знайти і дитячі мікрофони з малими габаритами;
    • і нарешті особливе значення, що визначає основний вибір обладнання для студій: це чисте і прозоре звучання.

    Але і недоліки має такий тип. Вони дуже залежні від допоміжного харчування, тому підключити їх де-небудь поза студією буде особливою проблемою і головним болем. Конденсаторні мікрофони - це обладнання з особливо тендітної конструкцією, тому навіть саме незначне силовий вплив буде для його «життя» мало не останнім. Конденсаторні мікрофони мають помітної чутливістю до різних змін температурних показників і показників вологості.

    Отже, можна підвести підсумок. Недоліки конденсаторного типу не повинні відштовхувати музиканта в купівлі даного обладнання для студії. Динамічні мікрофони ширше використовуються в якості інструменту для сценічного виступу. Зрозуміло, що і варто конденсаторна мікрофонна техніка набагато більше. Але коли хочеться домогтися максимально якісного звучання з найчистішої записом, інших альтернативних варіантів немає.

Якщо Вас зацікавила стаття, Вам буде цікаво довідатися про ці товари: