Як вибрати генератори туману?

Дата публікації 07.12.2015.

Наша компанія пропонує в асортименті широкий вибір шоу техніки для нічних клубів, ресторанів, розважальних закладів, палаців культури. Спеціальні ефекти це один з них. У каталогах нашої компанії ви знайдете генератори різного призначення: диму, снігу, мильних бульбашок, вогню, вітру, СО2 і звичайно туману. У цьому огляді ми вирішили розповісти Вам, що таке генератор туману і як працює цей пристрій, їх види, пристрій і, звичайно ж, поради щодо вибору генератора туману.

У будь-якому випадку рекомендуємо перед покупкою звернутися за консультацією щодо підбору до наших спеціалістів технічного відділу, які не тільки вислухають Ваші запити, а й грамотно підберуть потрібну модель.

Як вибрати генератори туману?
  • Як вибрати генератори туману?

    Сучасні шоу у нічних клубах, концерти, різноманітні заходи та молодіжні тусовки – зараз створити незабутнє шоу стало набагато легше. Нові можливості відкриваються завдяки застосуванню новітніх установок та техніки, що дозволяють візуалізувати те, що відбувається на сцені, у клубному приміщенні.

    Найбільш поширеною та вражаючою технікою є генератор туману – пристрій, що дозволяє створити справжній ефект природного явища. Така димка помітно посилює ефекти від лазерного шоу: перемішуючи з димом світлові промені виглядають більш вражаючими.

    Інтернет-магазин LuxPRO підібрав для своїх клієнтів кілька порад від фахівців, які допоможуть розібратися у всіх тонкощах та влаштуванні такої техніки та вибрати відповідну модель.

    Генератори туману: пристрій обладнання та принцип роботи

    Сучасна публіка – люди досить досвідчені до різноманітних ефектів, тому з кожним днем здивувати її стає все складніше. На якісь хитрощі не йдуть організатори заходів, щоб створити свою оригінальну та неповторну атмосферу. Власне, в сучасних нічних клубах та інших вечірках найпоширеніші дим-машини, що генерують саме дим, а не туман. В чому різниця? Давайте розумітися на тому, що таке генератор туману.

    Генератори туману відносяться за родовими ознаками до сучасних дим-машин, будучи одні з видом даного пристрою. У багатьох інтернет-магазинах можна також зустріти іншу назву такого обладнання – хейзер (hazer).

    У сучасних інтернет-магазинах можна придбати генератори легкого диму та генератори важкого диму. Всі дані пристрої широко використовуються для створення дивовижного ефекту димового шоу, особливо в комбінації з лазерним поданням.

    Однак принцип роботи та технічна конструкція генераторів диму дещо відрізняється від димових машин. У дим-машинах основним технічним елементом є теплообмінник, з допомогою якого рідина перетворюється на пар. Якщо ж ми говоримо про генератори диму, то тут головну роль відіграє не термоелемент, а тиск, що виробляється машиною, за допомогою якого рідина викидається в простір приміщення в перетвореному в «туман» вигляді. Тиск здійснюється за допомогою потужного компресора.

    Ми з'ясували, що таке генератор туману, як він працює, тепер варто звернутися до конкретних модельних прикладів і позначити основні поради щодо вибору.

    Пристрої для створення туману: технічні характеристики та основні моменти вибору

    Дані апарати мають досить компактні розміри. Деякі моделі можуть перевищувати вагу в десять кілограмів, але це скоріше виняток, ніж правило. А тому такі пристрої можна чудово розташувати в будь-якому приміщенні або вмонтувати в клубний зал на постійній основі. Вибрати туманний генератор досить легко. Тут немає якихось секретів у пристрої, характеристиках чи якихось особливих нюансів у конструкції. Проте, знати деякі основні моменти такого вибору варто.

    Насамперед, слід визначитися – якої потужності обладнання вам необхідне. Саме від показника потужності залежить те, наскільки туманний генератор зможе заповнювати те чи інше приміщення. Тому слід визначитися, яке основне приміщення буде полігоном діяльності генераторної установки.

    Генератори туману у всіх модельних випадках споживають дуже мало ресурсів. Але є моделі, які потужніші за своїх конкурентів і можуть застилати серпанком великі простори навколо. Наприклад, модель потужністю 900 Вт зможе випускати за хвилину близько трьохсот кубічних метрів туману. Для приміщень середніх розмірів цього буде цілком достатньо.

    Також важливу увагу слід приділити ємності каністри, в яку заливається рідина. Слід визначитися з тим, на скільки часу розраховано те чи інше уявлення, щоб у певний момент не трапився форс-мажор – рідина в баку закінчилася, а туман необхідний прямо зараз. Щодо рідин, то тут теж є свої нюанси. Існує три типи рідин для генераторів туману: легка, середня та важка рідини. Використовуючи важку рідину, досягнемо ефекту справжнього непрохідного туману, який стелиться якомога ближче до землі.

    Туманні генератори: деякі додаткові властивості

    У багатьох може виникнути питання, що таке генератор гарячого туману. Пояснюємо: у багатьох моделях передбачені спеціальні нагрівальні елементи, що дозволяють створювати туман певної температури. Керування температурою здійснюється виключно електронним способом, тому користувач може встановити необхідний температурний режим.

    Як і будь-який пристрій, вони можуть керуватися ручним способом та за допомогою пульта дистанційного керування. Погодьтеся, що дистанційне керування більш комфортне, особливо у разі проведення масштабних заходів, коли потрібно оперативно встановити пристрої необхідні завдання. На деяких моделях можна знайти передбачені розробниками таймери, за допомогою яких можна встановити певний час подачі туману.

    Отже, підбиваючи підсумки, можна виділити такі особливості та характеристики сучасних генераторів диму:

    • більш вразливий ефект, ніж звичайних димових машин;
    • компактніші моделі, які можуть переноситися в інші приміщення;
    • зручне керування, можливість створити ефект гарячого туману.

    Інтернет-магазин LuxPRO пропонує ознайомитись з новинками даного модельного ряду обладнання у нашому каталозі.

Якщо Вас зацікавила стаття, Вам буде цікаво довідатися про ці товари: