Лазерні шоу-системи: види, особливості та основні моделі

Дата публікації 11.05.2016.

Який сучасний клуб зараз обходиться у своїх постановках без лазерного обладнання? Лазерні шоу-системи не зустрічаються, напевно, тільки на якихось сільських дискотеках, хоча і там як мінімум буде присутня світломузика або дзеркальна куля під стелею. Які основні варіанти застосування подібних установок ми спробуємо розібратися в цьому огляді. Головна рекомендація від LuxPRO - лазерна система має бути родзинкою у вашому освітленні, а не головним джерелом. "Життя" лазера обмежена і тому його застосування повинно бути дозованим, в такому випадку апарат пропрацює довго і буде запам'ятовуючим дійством будь-якого формату відпочинку ваших клієнтів.

Лазерні шоу-системи: види, особливості та основні моделі
  •  

    Який сучасний клуб зараз обходиться у своїх постановках без лазерного обладнання? Лазерні шоу-системи не зустрічаються, напевно, тільки на якихось сільських дискотеках, хоча і там як мінімум буде присутня світломузика або дзеркальна куля під стелею.

    Які ж основні варіанти застосування таких установок? На сьогоднішній день хочемо відзначити три:

    З такими основними варіантами ми спробуємо розібратися в цьому огляді.

    Лазерна графіка: основні моменти

    Графічні зображення за допомогою таких систем POWER-7 дуже популярні. У таких випадках лазерне шоу обладнання малює всілякі фігури, літери, цілі тексти чи гасла, картинки. Тобто. вразливий гість, який відвідав цей захід, буде наповал уражений текстом, що зависає в повітрі, або дивовижною об'ємною фігуркою.

    Найчастіше для графіки використовуються спеціальні сітки, які у темряві не видно глядачеві. Саме на них за допомогою техніки проектуються всілякі постаті чи текст. Лазер шоу створюються за допомогою спеціально розроблених для цього програм, організатори часто супроводжують такі заходи приємною та обов'язково підходящою музикою.

    Невидимі сітки – не єдиний варіант проектування. Проекційне лазерне шоу здійснюється за допомогою звичайних великих стін, на укосах і навіть на поверхнях води (на невеликих річках або водоймах або в штучно створеному басейні). Компанії часто проводять такі акції з рекламною метою, щоб залучити приголомшливими малюнками нових клієнтів.

    Об'ємна анімація: деякі особливості

    Установка для лазерного шоу в таких випадках часто працює в комбінації з генераторами диму або туману. Художники подібних шоу часто беруть за «фундамент» своєї роботи яскраві фонтани. Лазерні промені, змішуючись з туманом, димом або фонтанною водою створюють грандіозне кінець світу. Не забувайте, що на тлі всього цього дійства грає не менш грандіозна музика, подвоюючи чи навіть потроюючи відчуття людини.

    Графіка та об'ємна анімація: що виходить

    Щоб остаточно підкорити глядача, художники та організатори подібних заходів йдуть на кардинальні заходи – створюють програму одночасно з графіки та об'ємних лазерних вистав.

    Нескладно зрозуміти, що для таких заходів знадобиться більше сил та енергії, а головне – більше обладнання. Тут не обійтися без графічних проекторів, без настанов для об'ємних лазерних шоу. Відповідно й витрати на такі заходи будуть вищими.

    Обладнання для лазерного шоу: основні моделі

    Лазерні установки для дискотек у багатьох випадках стандартні – це основний лазер зеленого кольору (так званий GREEN) та кілька додаткових кольорів. Тобто. зелений – це найбільш популярний у сучасних клубах колір та найбільш доступний за ціною. Цікаво, що саме зелений колір людське око розрізняє найкраще, принаймні без особливої напруги.

    Наприклад, лазери синього та червоного кольору сприймаються людським оком у кілька разів блідішими. Відповідно, потужно подібних установок має бути набагато вищим. У сучасних клубах використовується синя або червона лазерна установка, ціна на них правда набагато вища.

    І останній варіант «за кольором» - це повноцінний лазерний міні-проектор з RGB-променями, тобто, в установці використано одночасну комбінацію із зеленого, червоного та синього кольорів.

    Для створення шоу необхідно дотримуватися таких умов:

    • завжди дотримується низький рівень освітленості приміщення, краще звести його до мінімуму або взагалі повністю вимкнути світло;
    • для об'ємних шоу потрібна обов'язкова задимленість, причому рівномірна;
    • у морозну погоду зробити якісне лазерне шоу не вдасться.

    Барвисте лазерне шоу: підсумкові зауваження

    Як висновок позначимо ще деякі моменти створення цікавих лазерних композицій. Ми ще не сказали про такий агрегат, як лазерна установка для дому.

    Адже в Україні мільйони творчих людей, і кожному хочеться спробувати щось нове. Порадувати свою сім'ю, особливо маленьких діток, лазерним шоу – чи не насолода? Тут якраз і прикладаються максимальні зусилля та розкриваються творчі задатки.

    Зазвичай лазерні ефекти для будинку не відрізняються своїми великими габаритами – вони компактні якраз для невеликої кімнати. У такому устаткуванні передбачено легке та інтуїтивне для розуміння програмне забезпечення. Тому якщо ви вважаєте, що для створення подібних шоу потрібні роки тренувань, то це не так. Звичайна інструкція допоможе вам буквально за кілька годин розібратися у всіх інструментах.

    Домашній міні- лазер використовується і в інших ситуаціях. Наприклад, одружуються ваші друзі, а тому можна виявити фантазію та створити для них незабутнє шоу. Будьте впевнені, що гості будуть у захваті. Але ще більше захоплення ви викличете у дітей, якщо з промінчиків синього, зеленого та червоного кольору створите дивовижні фігурки, малюнки та написи.

    Купити лазерне шоу можна дешево. Ціна зазвичай залежить від потужності агрегату та його функціональності. Чим потужніший прилад, тим відповідно вища його вартість. Для професійного використання необхідно підбирати дорогі моделі. А ось для використання будинку можна обійтися і не дорогою моделлю. Навіть із найменш потужною установкою створюються відмінні за своєю красою шоу.

Якщо Вас зацікавила стаття, Вам буде цікаво довідатися про ці товари: